Zázračný opunciový olej: Jak získat zářivou pleť bez bolestivých injekcí

Opunciový olej, též nazývaný nopálový, je rostlinný olej získávaný ze semen opuncie, která je kaktusem rostoucím v pouštních oblastech. Tento olej je bohatý na živiny, esenciální mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty a je považován za nejúčinnější zbraň proti stárnutí pokožky a tvorbě vrásek. 

Pro svou neuvěřitelnou schopnost redukovat a vyrovnávat mimické vrásky se opunciovému oleji dokonce s nadsázkou říká přírodní botox.

Účinky opunciového oleje na pokožku

  • Vyhlazuje vrásky: Opunciový olej obsahuje vysoké množství vitamínu E, který je známý svými protizánětlivými a antioxidačními vlastnostmi. Pomáhá redukovat poškození pokožky způsobené volnými radikály a podporuje tvorbu kolagenu, čímž zlepšuje elasticitu pleti a snižuje výskyt vrásek.
  • Zvlhčuje a vyživuje: Opunciový olej obsahuje také vysoce koncentrované esenciální mastné kyseliny, jako je linolová a linolenová kyselina, které pomáhají zadržovat vlhkost a zlepšují hydrataci pokožky. To vede k hladšímu a pružnějšímu vzhledu pletiopunci_kaktus
  • Omlazuje pokožku: Díky vysokému obsahu vitaminu K a flavonoidů opunciový olej pomáhá redukovat tmavé kruhy pod očima a pigmentové skvrny. Tyto látky působí jako přirozené zesvětlující prostředky a pomáhají obnovit rovnoměrný tón pleti.
  • Má protizánětlivé účinky: Opunciový olej obsahuje také batalainy, což jsou silné antioxidanty s protizánětlivými účinky. Tyto látky pomáhají snižovat podráždění pokožky, zarudnutí a akné, což vede k vyhlazenému a zdravému vzhledu pleti.

Je však důležité poznamenat, že přezdívka "přírodní botox" je spíše marketingový termín a nelze přímo porovnávat opunciový olej s účinky botoxu, který je kosmetickým léčivem prováděným injekcí. Přesto opunciový olej může přinést mnoho výhod pro pleť a jeho pravidelným používáním dosáhnout hladší, hydratované a mladistvě vypadající pleti.

Jak opunciový olej používat

Stačí nanést 2-3 kapky na mírně navlhčenou pokožku a jemně vmasírovata důkladně rozetřít. Používat by se měl  alespoň dvakrát denně. Ideální je použít ráno  ještě před nanesením make-upu, a večer po důkladném odlíčení. Opunciový olej perfektně funguje v kombinaci s arganovým nebo marulovým olejem.

 

Náš tip - 100% přírodní nerfinovaný Opunciový olej od Natur Planet 

Natur planet opunciový olej

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů