Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Tajemství smyslnosti: Proč jsou parfémy s liliovou esencí tak oblíbené?

Existuje více než 100 druhů lilií. Lilie Madonská (pojmenovaná jako poklona čistotě Madony), lilie Casablanská, lilie Hvězdicová a lilie Velikonoční se v parfémářství využívají nejčastěji pro svoji sladce kořeněnou dlouhotrvající vůni.

Lilie se v parfémářství používaly již ve starověku. V Egyptě byly velmi oblíbené a přidávaly se do parfémované masti, zatímco staří Řekové používali lilii Madonskou k výrobě parfému Susinon.

Lilie mají velmi silnou a přitažlivou vůni, která je často popisována jako sladce květinová, omamná, opojná, bohatá a sladká. Lilie přidává do parfémů hloubku, eleganci a smyslnost. Liliová esence se získává ze semen, květů nebo přímo z jejich stonků a listů. Květy se často sbírají ručně, aby se zachovala jejich kvalita a aroma.

Lilie mají  v parfumářství také symbolický význam. Jsou často spojovány s čistotou, láskou, elegancí a ženskostí. Jejich vůně může evokovat romantiku a vznešenost.

 

Nejlepší liliové vůně

PURE No.2440

Pro romantické duše a věčné snílky

Pure 2440

 

Toto jedinečné květinové aroma bylo stvořeno pro věčné romantičky, ve kterých vůně jara probouzí bohyni lásky, smyslnosti a svůdnosti. Je vhodná na každodenní nošení speciálně v jarním a letním období. V srdci této vůně se rozehrává květinová exploze opojné lilie,konvalinky, ylang-ylang a opojného jasmínu s výraznými tóny královny květin – růže. Nebojte se podtrhnout svou romantickou duši s parfémovanou vodou PURENo.2440 inspirovanou Cacharel Anais Anais.

 Pure No.492

Dokonalý doplňkek pro silné ženy

Pure 492

 

Parfémovaná voda PURENo.492 inspirovaná Gucci Bamboo, je stvořena pro ženu s vytříbeným vkusem, ženu, která je inspirativní a silná. Srdce plné bílých květů je provoněno lilii Casablanca, ylang-ylangem a pravým arabským jasmínem. Vůně se hodí na den, ale i speciální příležitosti, nejlépe vynikne v jarních a podzimních měsících. Umocněte svoji ženskost!

 Pure No.87

Křišťálově čista i tajemná kompozice

Pure 87

Parfémovaná voda PURE No.87 inspirovaná Givenchy Ange ou Démon v sobě ukrývá dvě kontrastní povahy – anděla a ďábla. Je tajemná až skandálně svůdná, zároveň však andělsky čistá. Pokud jste andělem, který v sobě ukrývá i stinnou a tajemnou stránku, je tato vůně jak pro vás dělaná.V srdci vůně se rozvoní neodolatelná lilie, orchidej a ylang ylang- „květ květů“. Ideální pro každou příležitost..

Náš Tip pro muže

Pure No.178

Rafinovaný a mystický koktejl harmonie

Pure No.178

Pánská parfémovaná voda PURENo.178 inspirovaná Versace The Dreamer je určena muži, který často a rád sní s otevřenýma očima, hledá nové ideály krásy a žije v harmonii s přírodou. Květinové srdce vůně je plné esence královské lilie, kosatce a lnu. Vůně je vhodná k dennímu i večernímu nošení po celý rok, nejlépe však vynikne v jarních chladnějších dnech.

Tým Krasnevune.cz

 

Převodník
parfémů