Nyní ke každé objednávce Parfém na praní 10 ml zdarma!

Základní tóny v parfémech: Proč je tonka fazole tak důležitá pro vůně?

Fazole tonka, jedna nejoblíbenějších ingrediencí v parfémářství, vypadá nevzhledně - scvrklý černý lusk pokrytý podezřelým bílým povlakem. Její vůně pražených mandlí, amarénských třešní, sluncem prohřátého sena a vanilkového krému však patří k těm nejsvůdnějším ingrediencím v parfémech. A co víc, fazole tonka se zasloužila o revoluci v moderní parfumerii.

Charakteristika fazole tonka

Tonkové boby, semena stromu Dipteryx Odorata pocházejícího z Jižní Ameriky, obsahují složku zvanou kumarin. Ta je přítomna v mnoha bylinách a rostlinách, včetně levandule, fíků a třešňových listů, ale tonka fazole jsou na tuto aromatickou látku tak bohaté, že krystalizuje na povrchu jejich slupky.  Kumarin byl poprvé iextrahován  z tonkových bobů ve 20. letech 19. století, a v roce 1882 se stal první syntetickou látkou, která byla použita v parfému. Aby vytvořil "fantazijní" akord inspirovaný kapradím, přidal parfumér Paul Parquet kumarin do klasické směsi kolínské vody z citrusů, levandule a pelargonie. Zbytek kompozice vyplnily tóny jambry, pižma a dubového mechu, a zrodil se Houbigant's Fougère Royale. Spolu s ním vznikla nová rodina vůní nazvaná fougère, což ve francouzštině znamená "kapradinové".

Vůně: Tonka fazole mají bohatou, sladkou a hřejivou vůni s tóny vanilky, mandlí a koření. Jejich vůně je často popsána jako teplá, smyslná a orientální.

Organické složení: Klíčovou složkou tonka fazolí je látka nazývaná kumarin. Kumarin přispívá k jejich charakteristické vůni a má schopnost fixovat a prodloužit trvanlivost vůně na pokožce.

Použití v parfémech: Tonka fazole jsou oblíbenou složkou v parfémech a vonných přípravcích kvůli jejich schopnosti přidávat hloubku a bohatost vůně. Jsou často používány jako báze nebo základní tóny, které pomáhají stabilizovat a zdůrazňovat jiné složky v parfému. Kumarin také pomáhá, aby vůně zůstala na pokožce déle.

Ikonická vůně s tonka fazolí

Chanel Coco je nemyslitelná bez těchto černých fazolí a jejich opulentní vůně. Když Chanel uvedl na trh novou variaci na klasickou Coco, Coco Noir, snažil se vytvořit průzračnější a sytější parfém. Přidali ovocné akordy, hřejivé pačuli a bílé pižmo vyměnili za těžší živočišnou nótu. Nicméně fazole tonka zůstala a rozehrála koncert s grapefruitem ve svrchních tónech. 

 

PURE No.2491

Dotek intimity a smyslnosti

Pure 87

Parfémovaná voda PURENo.2491, inspirovaný Chanel Coco Noir je dokonalou volbou pro večerní společenské příležitosti. Základem vůně se line sladká fazole tonka. Nejlépe vynikne v chaldnějších měsících podzimu a zimy. Pokud toužíte být uhrančivě smyslná a sexy, vyzkoušejte tuto vůni!

PURE No.148

Nadčasová ryze mužná vůně

pure parfemovana voda inspirovana CREED

Pánská parfémovaná voda PURENo.148, inspirovaná Dior Fahrenheit, zaručeně probudí vaše emoce, dodá vám sebevědomí a dá vyniknout vašemu charisma. Vůně plná kontrastů, křehká a přitom silná, mužná a něžná zároveň, podtrhuje, že pod tvrdou slupkou se ukrývá citlivé a laskavé mužské nitro. Fazole tonka zde hraje prim již v úvodu. Tato vůně se stane vaším doplňkem nejen během všedních dnů, ale i během výjimečných a slavnostních příležitostí po celý rok

 

PURE No.3007

Ikonická, opulentní a hřejivá niche vůně

pure parfemovana voda inspirovana CREED

S touto originální unisex parfémovanou vodou, PURENo.3007, inspirovanou Tom Ford Tobacco Vanille, zaručeně vystoupíte z davu. V srdci vůně bije kouzelná fazole tonka. Vůně je Ideální pro stylové a charizmatické muže, ale i jejich odvážné drahé polovičky. Vůně se hodí spíše pro speciální příležitosti v zimním období, kdy nejlépe vynikne. Vyzkoušejte vůni, která nedává spát, na kterou musíte stále myslet a vědomě ji vychutnávat!

Tým KrasneVune.cz

Převodník
parfémů