Z technických důvodů je až do odvolání uzavřena naše prodejna v Brně (OC Letmo)

Zahalte se do oslnivé vůně: 3 nejlepší parfémy s bergamotem

Bergamot se stal oblíbenou a ceněnou složkou parfémů díky své jedinečné vůni a schopnosti přidávat do vůní svěžest, jasnost a lehkou exotičnost. Používá se jak v ženských, tak v mužských parfémech, často se kombinuje s dalšími citrusovými vůněmi, květinami nebo dřevitými tóny. Bergamotová vůně je často spojována s luxusem, elegancí a osvěžujícím pocitem.

Bergamot je všestranný citrusový plod, který se často používá v parfémářství i v aromaterapii. Tento malý a kulatý plod je svou vůní podobný sladkému pomeranči, ale má také svěží ovocnou vůni s kořeněným nádechem, a používá se k vytvoření některých z nejinspirativnějších a nejsugestivnějších vůní. 

bergamot1

Ačkoli bergamot vypadá podobně jako limetka, ve skutečnosti je to nejedlý, hořký pomeranč. Stálezelené stromy, které plodí tento citrusový plod, pocházejí z jihovýchodní Asie, dnes se však pěstují převážně v oblasti jižní Itálie zvané Kalábrie. Zde se pěstuje většina světové produkce bergamotových pomerančů, některé se však pěstují také v jižní Francii a na Pobřeží slonoviny.

Esenciální olej se získává destilací kůry plodů vodní parou. Pikantní a krásná vůně se často vyskytuje ve svrchních tónech parfémů a dodává vůni živost. Tato jemná složka patří do rodiny citrusových vůní a díky svému svěžímu a štiplavému charakteru je často spojována s jarními nebo letními vůněmi. Bergamot přenese nositele na jasnou a slunečnou aromatickou cestu.

Nejlepší parfémy s bergamotem

PURE No.2481

Dobrodružná vůně pro sběratelky zážitků

Pure 2481

Vhodnou nositelkou parfému PURE No. 2481 je žena, která se nezalekne ničeho nového a nalezla vášeň v objevování. Nečekejte, až vám život proteče mezi prsty a využijte každý den k poznávání něčeho nového. Buďte si jistá, že tato vytříbená vůně se svěžím bergamotem, se stane vaší věrnou společnicí na vašich cestách. Parfémovaná voda je inspirovaná vůní Armani My Way.

PURE No.2449

Oslava ženskosti a vytříbeného stylu

Pure 2449

Tato výrazná a přitom jemná nevtíravá parfémovaná voda s dominantním bergamotem PURE No.2449 je inspirovaná vůní Dior J´adore. Je jak dělaná pro ženy s vytříbeným stylem s romantickou duší. Vonné složky této kompozice se ideálně rozvinou v teplejším ročním období. Hodí se na denní nošení i pro speciální příležitosti .

PURE No.106

Sexy a nepřehlédnutelná

Pure 106xParfémovaná voda PURENo.106 je inspirovaná vůní Gucci Guilty a hodí se pro svobodomyslnou a odvážnou ženou, která je ráda středem pozornosti a plnými doušky užívá života. Svrchní nóty této jedinečná květinově – orientální vonné kompozice vás okouzlí jiskřivými tóny svěží mandarinky s bergamotem. Vůně je vhodná na denní nošení i pro výjimečné události.

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů