Z technických důvodů je až do odvolání uzavřena naše prodejna v Brně (OC Letmo)

Co můžete udělat pro to, abyste vypadala krásně i bez make-upu?

Naše pokožka je jedním z našich nejdůležitějších a největších orgánů - její plocha u dospělého člověka může dosahovat až 2 m2. Proto je tak důležité o ni pečovat, aby vypadala krásně a mladě.

Pár základních informací o naší pokožce

Když se seznámíme se strukturou naší pokožky, můžeme se blíže podívat na péči o ni, zjistit, jak hluboko do ní pronikají produkty v péči o pleť a co dělat, abychom o ni pečovali co nejlépe. 

Pokožka se skládá ze tří vrstev:

1. Epidermis - vnější vrstva, nejtenčí vrstva, poskytuje ochrannou bariéru.

2. Dermis - zde se nacházejí kolagenová, elastinová a retikulinová vlákna, která jsou zodpovědná za správné napětí a pružnost kůže.

3. Podkožní tkáň - ta tvoří "tukový polštářek", který zajišťuje dostatečnou tepelnou izolaci.

Její funkce:

  • ochranná
  • podílí se na tvorbě melaninu
  • přispívá k tvorbě vitaminu D3
  • bojuje proti patogenům
  • podílí se na termoregulaci
  • přijímá podněty z vnějšího prostředí
  • zvyšuje vstřebávání některých látek
  • podílí se na regulaci metabolismu vody a elektrolytů, jakož i na metabolismu tuků a vitaminů.

Tolik základní informace. Pojďme dál a zjistěme, jak se starat o stav naší pokožky.

Stručný průvodce světem přírodní péče o pleť a pokožku

Vzhled naší pleti do značné míry závisí na tom, jak o ni pečujeme. Zdravá pleť nám dodává sebevědomí a díky ní vypadáme zářivě a mladě... A kdo by nechtěl vypadat navždy mladě.....

natur Planet

Zde je 10 kroků přirozené péče o pleť, díky kterým budete vypadat krásně i bez make-upu:

Krok 1 - Vyhněte se častému dotykání obličeje
Hlazení brady, opírání tváří o ruce, škrábání... Pravděpodobně to dobře znáte. Snažte se dostat věci pod kontrolu a omezte časté dotýkání obličeje, tímto způsobem si na povrch pokožky přinášíme prach a nejrůznější patogeny. Nejen to, ale snažte se pravidelně čistit svůj telefon; vždyť si ho přikládáte přímo na obličej.

Krok 2 - Pečujte o sebe zevnitř
Zdravá a vyvážená strava nám pomůže udržet si krásnou pleť. Navíc tím snížíme nepříjemnost všech nedokonalostí, které se náhle objeví.
Přestaňte kouřit a omezte konzumaci alkoholu - způsobují předčasné stárnutí pleti a brání správné regeneraci jejích buněk. Zaveďte každodenní rituál - konzumujte olej z černého kmínu, který dokonale vyživuje a zvyšuje hydrataci.

Krok 3 - Pozorujte stav své pokožky
Žádný kosmetický přípravek neudělá zázrak, pokud není přizpůsoben vaší pleti. Sledujte, zda je vaše pleť suchá, mastná, citlivá, náchylná k alergiím... Pokud je něco v nepořádku v dermis, poznáte to na povrchu epidermis. To vám usnadní výběr správných produktů péče o pleť.

Krok 4 - Chraňte svou pokožku před UV zářením
Všichni víme, že je důležité chránit se před sluncem. Přílišné vystavování se slunečnímu záření bez jakékoliv ochrany může mít za následek vznik skvrn, zabarvení a dokonce i kožních onemocnění na povrchu pokožky. Nezapomeňte používat opalovací krém (nejlépe s ochranným faktorem 50 SPF) každý den, a to i za zamračených dnů. Vaše pokožka vám poděkuje. Krém používejte i v zimě.

Krok 5 - Zajistěte správnou hydrataci zevnitř
Co má voda společného s tím, jak vypadá naše pleť? Hodně! Pijte alespoň 1,5-2 l vody denně. Známky dehydratace jsou na vaší pleti viditelné. Je suchá, zašedlá, drsná, můžete mít pocit svědění, pálení nebo dokonce pnutí.

Krok 6 - Nezapomeňte na důkladné čištění
Čištění obličeje je základem správné péče o pleť. Patří k ranním a večerním rutinním úkonům - bohužel je také poměrně často opomíjeno. Čištění obličeje je však velmi významným krokem v péči o pleť. Nesprávné čištění zhoršuje stav pleti. Na pleti zůstávají nečistoty a kožní maz, které je třeba odstranit.

Krok 7 - Hydratace, hydratace, hydratace
Správně hydratovaná pleť je krásná pleť. Při správné péči zůstane pleť dlouho pružná a krásná. I když každý z nás může mít jiný tón pleti, hydrataci potřebujeme pro svou pleť zajistit všichni.

Krok 8 - Pečujte o své vlasy, obočí a řasy
Krásné vlasy, obočí a řasy jsou jen třešničkou na dortu naší péče o pleť. Dobře upravené vlasy jen zvýrazní zářivou pleť obličeje.

Krok 9 - Facefitness - neboli obličejová gymnastika
Často se snažíme vyhovět zavedeným standardům krásy, chceme splnit požadavky, které na nás kladou ostatní. Zde je třeba říci jediné: STOP! Dovolte si být sami sebou. Pečujte o sebe, ne o druhé. Pokud chcete ještě více podpořit zdravý vzhled pleti, začněte s obličejovou gymnastikou. Facefitness zlepšuje prokrvení pokožky a to prospívá celkovému vzhledu pleti.

Krok 10 - Úsměv
Prostě se usmívejte... Úsměv na ženské tváři je kouzelný. S úsměvem budete určitě vypadat krásně a mladistvě.

Krok 11 - Dopřejte si dostatek spánku
Příliš málo spánku naší pleti škodí. Rychleji se vysušuje, snižuje se hladina Ph a navíc pleť postrádá zářivost a mladistvý vzhled.

Tým Krasnevune.cz

 

 

Převodník
parfémů