Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Vychutnejte si kouzlo jara s parfémy se žlutými květy!

Žluté jarní květiny jsou symbolem života a naděje, protože jsou prvními květinami, které se objeví po zimě. Žluté květiny jsou symbolem období, kdy se všechno probouzí a znovu ožívá. Žluté květiny jsou krásným způsobem, jak se můžete pojistit proti únavě a smutku. Při pohledu na ně můžete vycítit radost a příliv energie, které se s nimi pojí. Můžete je vidět roztroušené po trávnících, v zahradách a v parcích, kromě toho můžete najít žluté květiny v parfémech, které jsou obzvláště vhodné na jaro. Žluté květiny dodávají vůnim jemnost a čerstvost, která vám pomůže začít novou sezónu s novou energií. 

Žluté květinové nóty jsou obvykle mírně pudrové, přirozeně sladké i pikantní, a svou jemností připomínají pyl. Žluté květinové parfémy byly oblíbené v 80. letech 20. století a byly velmi intenzivní.

Jaké žluté květy se používají v parfémech?

Mimoza a narcis jsou dvě klasické květiny, které se často používají v parfémech. Pokud se rozhodnete pro mimozu a narcis ve svém parfému, můžete se spolehnout na to, že tato kombinace bude mít velmi příjemnou vůni. Žluté květy dokážou vyvolat pocit relaxace a štěstí, a dodat vám energii

Mimóza

mimoza

Květy mimózy jsou velmi oblíbeným žlutým květinovým tónem. Jsou to jemné, sladce nadýchané květy, které mají jemnou, cukrkandlovou vůni.

Mimoza je květina s jemnou, svěží a ovocnou vůní, která je oblíbená pro svou jemnou, něžnou nótu. Jde o květinu, která symbolizuje lásku, naději a citlivost. Mimoza je vhodná pro dámy, které chtějí zvýraznit svou ženskost a jemnost.

Narcis

narciska

Nic nevoní jarem více než zahrada plná narcisů. Jsou to okouzlující tóny, které voní, jako by je políbilo slunce. Narcis je oblíben pro svou bohatou, téměř narkotickou vůni - tato tlumená a přirozeně sladká květina je božsky jedinečná díky zeleným tónům v ní obsažených. Narcisy se pro výrobu parfémů pěstují v Grasse a v Holandsku. Existují čtyři odrůdy narcisů a každá voní velmi odlišně. Nejběžnější je Narcissus jonquille - klasický žlutý narcis, který voní jemně sladce bylinně, vůně je velmi podobná vůni mimozy. Obě tyto květiny se často používají v parfémech, protože dokáží vyvolat příjemnou atmosféru a zvýraznit jemnost a ženskost. Květiny se často používají společně, aby vytvořily tu nejdokonalejší esenci.

Ylang-Ylang 

ylang ylang

Mezi další oblíbené žluté květiny patří sladký ylang-ylang. Nachází hojné využití jako složka orientálních a květinových parfémů. Do parfémů vnáší ylang-ylang opojnou, smyslnou, výraznou sladce květinovou vůni. Je vyhledávanou složkou luxusních květinových parfémů, například i velmi slavného parfému "Chanel No.5". Často se mísí bergamotem, pačuli, muškátem, mošusem nebo grapefruitem.

Frangipani

frangipani

Do skupiny žlutých květinových tónů nemusí nutně patřit jen žlutě zbarvené květy. Například frangipani je žlutá květinová nóta, pokud jde o charakteristiku, díky olejové jemnosti okvětních lístků ve spojení s citrusovým srdcem květu. Takže navzdory tomu, že je kategorizována jako bílá květina, může být také zpracována tak, aby voněla sladčeji a opojněji jako žlutá květina.

Máme pro vás pár tipů  na oblíbené žlutokvětinové parfémy, které můžete vyzkoušet: 

Yellow Diamond od Versace - vyzkoušejte naší podobnou vůni PURE No.416 - 50 ml/ 299 Kč

Louis Vuitton Cœur Battant  -  vyzkoušejte naší podobnou vůni Empleada No.7 - 50 ml/ 399 Kč

Nino Cerruti 1881  -  vyzkoušejte naší podobnou vůni PURE No.80 - 50 ml/ 299 Kč

Převodník
parfémů