Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Bojujete s akné? Dodržujte těchto 9 návyků

Znáte tu situaci, kdy ráno, těsně před důležitým dnem, zjistíte, že se vám na obličeji objevily nové, nechtěné pupínky a nedokonalosti? A Může být něco nepříjemnějšího? Zní to asi banálně, ale výrazně to ovlivňuje naši každodenní pohodu.

Ale počkejte! Máme pro vás dobrou zprávu! Kromě léčebné kúry mohou lidé trpící akné každý den podstupovat i další kroky v boji proti nežádoucím pupínkům nebo černým tečkám. V následujícím seznamu najdete 9 tipů, jak s akné účinně bojovat! Stačí dodržovat těchto pár jednoduchých doporučení pro péči o pleť se sklonem k akné.

1.Hydratuje tělo dodržováním pitného režimu.

Minimální množství hydratace je 30 ml/kg tělesné hmotnosti denně. Studie prokázaly, že konzumace 1 litru kvalitní minerální vody denně po dobu 42 dnů zvyšuje hydrataci pleti až o 14 %. Správnou hydratací těla získá vaše pokožka opět zdravý vzhled, pevnost a pružnost. Dostatečné množství vody také udržuje přirozenou ochrannou bariéru pokožky.

2. Pravidelně si myjte ruce a nedotýkejte se povrchu obličeje.

Vyhněte se dotýkání obličeje během dne. Stejně jako škrábání stroupků, opírání obličeje o ruce.

3. Vyhněte se příliš intenzivnímu stylingu vlasů, který může pokožku čela podráždit.

Častá úprava vlasů v oblasti čela může mít za následek vzniku nedokonalostí v této části obličeje. Omezte používání laku na vlasy, pokud to není nutné, nebo si při aplikaci laku chraňte čelo.

4. Vyhněte se účesům, které zasahují do obličeje.

Padají vám vlasy do obličeje? Pokud ano, je potřeba vzít v úvahu, že to může mít za následek vzniku kožních lézí v této oblasti.

5. Nezapomeňte si často měnit povlak na polštář.

Právě zde se usazuje obrovské množství bakterií, které se na vás vrací jako bumerang. Při zhoršeném zánětu zvažte výměnu povlaku na polštář i každé 2-3 dny. Ujistěte se, že váš povlak na polštář je bavlněný, bez umělých vláken.

6. K hygieně obličeje používejte vlastní ručník.

Jedná se o velmi důležitý bod v péči o problematickou pleť. Bohužel je často zanedbáván. Pro hygienu obličeje používejte ideálně malý bavlněný ručník, který je určen pouze pro tuto činnost. Neotírejte si jím ruce ani zbytek těla.

7. Dbejte na dodržování přiměřené fyzické aktivity.

Mírnou fyzickou aktivitu, tj. min. 1 hod. 40 minut, udrží vaši pokožku zdravou. Proč? Když jste ve stresu, vylučuje se kortizol, stresový hormon, který způsobuje tvorbu kožního mazu a ten zase způsobuje černé tečky a akné. Fyzická aktivita snižuje hladinu kortizolu a navíc stimuluje syntézu endorfinů, zlepší se prokrvení a okysličení buněk. Výsledkem bude lepší stav pokožky. Před sportováním si nezapomeňte na obličej nanést make-up. Díky tomu bude vaše pleť volně dýchat a póry se nebudou ucpávat.

8. Co možná nejvíce se vyhýbejte stresu.

Ptáte se jak? V první řadě k tomu přispívá již zmiňovaná fyzická aktivita - pravidelné cvičení, např. plavání, běh, jóga, tenis, jsou skvělými způsoby, jak bojovat proti stresu. Důležitý je také sex. Pravidelný intimní styk má velmi blahodárný vliv na celý organismus, uvolňuje, relaxuje, a proto také pomáhá bojovat proti stresu.

9. Používejte výhradně kosmetiku od ověřených výrobců.

Nejlepší je používat minerální podkladové báze. Naše rada - podkladové báze a kompletní make-up používejte POUZE v případě potřeby. Po příchodu domů je nejlepší make-up odstranit a nechat pleť volně dýchat.

Náš extra tip

Anti Acné olej od Natur Planet je ideálním složením přírodních olejů, které pozitivně ovlivňují stav mastné pleti se sklonem k akné. Snižuje tvorbu pupínků, komedomů a černých teček.

anti acné olej

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů