Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

S fialkovým parfémem se budete cítit jako královna

Pokud milujete květinové vůně, pak na vašem seznamu nesmí chybět jemný a decentní fialkový parfém! Drobné, sladce vonící fialové kvítky byly ve starověku květinou plodnosti - a také léčivkou. Věnečky z fialek nasazené na hlavě měly zabránit bolestem hlavy a závratím. Fialky byly kdysi i významnou součástí starověkého Egypta, který je považován za první velkou civilizaci. Egyptské královny a panovnice používaly fialky jako parfémy, jejichž vůně se šířila po celém starověkém Egyptě.Fialky byly také oblíbené u Řeků a Římanů, kteří s oblibou pilo víno s vůní fialek.

Ačkoli fialky propůjčovaly svou sladkost parfumérům už od dob prvních arabských parfémů, kteří zdokonalili techniku destilace oleje, byla to císařovna Marie Louisa Bonapartová, kdo skutečně prosadil fialku vonnou (Viola odorata) do světa vůní a založila v Parmě fialkový průmysl, který vzkvétá dodnes. Fialky byly Napoleonovy oblíbené květiny.

Květy fialek voní jemně, pudrově a romanticky, trochu jako kosatec, a lze s nimi kombinovat mnoho složek a vytvářet tak velmi ženské vůně. Vůně fialek, které si údajně oblíbila i královna Viktorie, ve vás může vyvolat pocit naprosté vznešenosti, protože je spojována s luxusem a královskou rodinou. Pokud tedy chcete vonět jako královna, můžete se navonět trochou fialkového parfému!  fialky v parfemu

Naš tip na fialkové parfémy:

Pro ženy:

Jesus Del Pozo Halloween - vyzkoušejte podobnou vůni  PURE No.17 - 50 ml/299 kč

Pro muže:

Hugo Boss Bottled Night - vyzkoušejte podobnou vůni  PURE No.155 - 50 ml/299 kč

Unisex:

Yves Saint Laurent Tuxedo - vyzkoušejte podobnou vůni  PURE No.3002 - - 50 ml/399

Převodník
parfémů