Nyní ke každé objednávce Parfém na praní 10 ml zdarma!

Vůně Babího Léta: Dopřejte si osvěžující parfémy pro poslední teplé dny!

Babí léto je termín, který se používá pro období na přelomu léta a podzimu, kdy jsou dny stále teplé, ale rána a večery již začínají být chladnější. Toto období je typické pro září a říjen, zejména v našich zeměpisných šířkách.

Charakteristika babího léta 

  1. Teplé dny a chladné noci: Během babího léta jsou denní teploty stále poměrně příjemné a mohou být stále teplé, ale rána a večery bývají často chladnější, což vytváří zajímavý kontrast.

  2. Jasné nebe a sluneční svit: Osvěžující a krásné počasí je jedním z charakteristických rysů babího léta. Dny jsou často slunečné, nebe je modré a obloha bez mraků.

  3. Zabarvení přírody: Během babího léta se listy stromů začínají postupně zbarvovat do různých podzimních odstínů, což přidává krajině nádhernou paletu barev.

  4. Mlhavá rána: Rána bývají často doprovázeny jemnou mlhou, která vytváří romantickou atmosféru a nádherné scenérie.

  5. Střídání teplých a chladných dnů: Babí léto může být velmi proměnlivé, střídají se teplé a slunečné dny s chladnějšími dny, kdy se počasí může rapidně měnit.

Název "babí léto" vznikl na základě lidového rčení, které spočívalo v tom, že na podzim byla podle představ lidí právě stařena, babička, která si užívá poslední teplé dny před nástupem zimy. Termín "babí léto" byl převzat z německého výrazu "Altweibersommer", který má podobný význam. V anglicky mluvících zemích se pro toto období používá termín "Indian summer". Celkově se jedná o romantické a zároveň melancholické období, které někteří lidé považují za své oblíbené.

saphir_elegance

Jaké parfémy se hodí pro konec léta?

Pro konec léta a babí léto se hodí lehké a svěží vůně, které nejsou příliš těžké ani příliš sladké. 

Zde je několik typů parfémů, které jsou ideální pro konec léta a babí léto:

  1. Citrusové vůně:  Vůně z citronu, pomeranče, grepové nebo mandarinky jsou osvěžující a živé, ideální pro letní dny i babí léto

  2. Vodní/Akvatické vůně: Tyto vůně připomínají vůni moře nebo deště a mají osvěžující a lehký dojem.

  3. Květinové vůně: Květinové vůně s lehkým a svěžím charakterem jsou také vhodné pro babí léto. Hodí se květiny jako levandule, fialka, jasmín nebo růže.

  4. Jemné ovocné vůně : Jemné ovocné vůně, jako jsou meruňkové, broskvové nebo hruškové, mohou dodat pozdnímu letnímu dni příjemný a sladký nádech.

  5. Zelené vůně: Vůně zelené trávy, zelených listů a bylin jsou osvěžující a příjemné pro konec léta

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů