Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Tea Tree olej: Využijte sílu tohoto éterického oleje pro zdraví a krásu

O Tea Tree oleji (čajovníkovém oleji) jste už pravděpodobně slyšeli hodně. Zejména v posledních letech se stal velmi oblíbeným olejem pro doplňkovou léčbu kožních problémů a našel uplatnění i v aromaterapii.

ČAJOVNÍKOVÝ OLEJ JE JEDINEČNÝ SVÉHO DRUHU

Tea tree olej se získává z listů kajeputu střídavolistého, který pochází z Austrálie a již od dob australských domorodců byl olej z jeho listů využíván v boji proti nemocem a k výrobě obkladů na hojení ran. Své jméno Tea Tree získal díky tomu, že v 18. století anglický mořeplavec John Cook používal právě jeho listy k přípravě zábalů, kterým bojoval proti kurdějím. Díky jeho účinnosti se začaly zkoumat různé možnosti jeho využití a vlastnosti.

JAKÉ VLASTNOSTI MÁ ČAJOVNÍKOVÝ OLEJ?

Kdybychom měli vyjmenovat všechny vlastnosti esenciálního oleje z čajovníku, byl by to hodně dlouhý seznam. Proto vám ukážeme ty nejpřekvapivější a nejužitečnější z nich.

- Ošetření pleti

Jednou z jeho nejvíce vyzdvihovaných vlastností oleje Tea Tree je léčba akné a mastné pleti. Pokožka tento olej dokonale vstřebává a maximálně dokáže využít všech jeho vlastností. Přidejte několik kapek tohoto esenciálního oleje do svého hydratačního krému a uvidíte, jak se vaše pleť nesmírně zlepší. Je to blahodárný balzám, který vaši pleť zároveň zklidní.

- Péčo o vlasy

Můžete ho také použít k oživení svých vlasů. Díky jeho vlastnostem budou vypadat mnohem zářivěji a budou silnější a hedvábnější. Stačí dát několik kapek do šamponu.

- Péče o dásně a citlivé zuby

Stačí nakapat pár kapek tea tree oleje na navlhčený  čistý zubní kartáček a  vyčistěte si zuby. Pak pomocí vatových tyčinek aplikujte tea tree přímo na postižená místa. Tato osvědčená metoda pomáhá zastaví infekci. Olej čajovníku také pomáhá zmírnit citlivost zubů na horké a studené.

- Posiluje imunitní systém

Tea tree olej nesmí chybět ve vaší lékárničce. Čajovníkový olej má silné antiseptické a antibakteriální vlastnosti, což ho činí účinným při boji proti bakteriím, virům a plísním. Posiluje také imunitní systém.

- Uvolňuje svalové napětí

Díky svým protizánětlivým vlastnostem je vaším nejlepším spojencem pro uvolnění a relaxaci svalů. Vmasírujte pár kapek oleje na místo, které vás trápí, a uvidíte, jak se vám uleví.

- Čištění a dezinfekce domácnosti

Tea Tree olej je vynikajícím čisticím prostředkem i v domácnosti. Dezinfikuje všechny typy povrchů. Přidejte 30 kapek oleje do litru octa. .

- Pomocník v aromaterapii

Tea tree olej se používá v aromaterapii k podpoře imunitního systému, ke zmírnění stresu a ke stimulaci mentálního povzbuzení. Lze ho aplikovat přímým inhalováním, nebo ho přidat do difuzéru nebo vodního roztoku, který se následně používá k inhalaci.

 Doufáme, že vás tento článek povzbudí k tomu, abyste tento zázračný esenciální olej zařadili do své každodenní rutiny, pokud jste tak ještě neučinili. 

Prozkoumejte naši nabídku dalších přírodních esenciálních olejů od značky Natur Planet.

esenciální oleje

 

Převodník
parfémů