Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Pivoňka: Tajemná květina, která očaruje vaše čichové smysly

Smyslná, ale křehká krása pivoněk a jejich, nezaměnitelná vůně, z nich činní sugestivní a nezaměnitelnou ingredienci v parfémech. V Číně a Japonsku jsou pivoňky národním symbolem, a jsou označovány za " královny květin". Pivoňka je opředena mnoha mýty a legendami. Například v řecké mytologii dostala název podle lékaře řeckých bohů – Paeona, jehož bůh Pluto zachránil před jistou smrtí tím, že ho proměnil na pivoňku. Od té doby je pivoňka symbolem soucitu.

Pivoňky bohatě kvetou pět až sedm let, přičemž na jedné rostlině může být až 60 květů, ovšem stále je to poměrně drahá parfémová složka. V historii byla pivoňka známá svými léčivými účinky a v tradiční čínské medicíně se stále používá k léčbě nočního pocení, poranění kůže a bolestí žaludku.

V parfémech je však pivoňka svěže-sladký, jemný květinový tón s pudrovým nádechem, který vůním dodává fascinující ženskost. Je povznášející, uklidňující, a skvěle se hodí k ostatním květinovým tónům, zejména k růži se stejně jemnými tóny.

Nejlepší pivoňkové parfémy

PURE No.496

Jiskrné a svěží snoubení pivoněk a pižma

Pure 496 parfémovaná voda pro ženy

Parfémovaná voda PURE No.496 je inspirovaná vůní Dior Blooming Bouquet. Elegantní vonná kompozice bez sladkých tónů vás při prvním přičichnutí překvapí svěží esencí sicilské mandarinky a jemného bergamotu. Propojení smyslného bílého pižma v základu s osvěžujícími květy pivoňky, damašské růže a šťavnatých broskví a meruněk v srdci, vytváří hedvábnou a neobyčejně svůdnou kompozici.

 PURE No.29

Svěží pivoňková vůně s erotickým kouzlem

Pure 29 parfémovaná voda pro ženy

Parfémovaná voda pro ženy PURE No.29 je inspirovaná vůní Chloe Chloe. První tóny této květinově – pudrové kompozice se rozvoní sladkou, intenzivní, avšak nevtíravou pivoňkou, exotického  líčí a výraznou frézii. V čistě květinovém srdci  se snoubí smyslné tóny růže, konvalinky a magnólie. V základu vonné kompozice se prolíná ambrový akord a virginské cedrové dřevo.

EMPLEADA No.13

Exploze pivoněk a tropického optimizmu

Empleada 13 parfemovana vune pro zeny

Dámská parfémovaná voda Empleada No.13, inspirovaná vůní Salvatore Ferragamo Incanto Shine , je exotická, květinově - ovocná kompozice vás hned v úvodu osvěží tóny bergamotu, mučenky a sladčími akordy šťavnatého ananasu. V srdci se mísí květinové tóny zastoupené omamnou frézií a růžovou pivoňkou spolu s aroma čerstvě utrženoé broskve. Základ vůně tvoří hřejivá ambra, cedrové dřevo a smyslné pižmo.

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů