Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Tajemství akvatických vůní

Akvatické, neboli vodní vůně jsou vůně, které se inspirují vodou, nejčastěji oceánem. Někdy se jim proto říká "oceánské" nebo "mořské" vůně. Vodní vůně se dostaly do popředí zájmu v 90. letech a fungovaly jako čichový reset, který smyl všechny bílé květy, kořeněné bomby a přehnaně silné parfémy 80. let. Tato skupina vůní se ve velké míře opírá o složku zvanou Calone, který navozuje dojem mořského vánku, krystalických vod a nejvyšší svěžesti. Vodní vůně se vyvíjely v průběhu desetiletí a představily nám mnoho různých pohledů na vodu, od rozbouřených oceánů až po klidné tůně.

Vodní vůně vzbuzují dojem, že jsou levné. Možná proto, že byly tak úspěšné, že je v určitém okamžiku vyráběla každá značka, ale ve skutečnosti může být oceánská vůně neuvěřitelně luxusní.

Abychom vám pomohli se  zorientovat v tomto voňavém vodním světě, sestavili jsme pro vás seznam 3 základních vodních vůní, které dokazují, jak skvělá a osvěžující může být voda. Pojďme se ponořit do světa moří, řek a potoků, a očistit se regenerační silou vody!

1. Svěží aromatické vodní parfémy

PURE No.114

Na vlně dokonale modré hladiny chladného oceánu

Pure 114 parfémovaná voda inspirovaná Davidoff Cool Water

Parfémovaná voda pro muže je inspirovaná DAVIDOFF COOL WATER. Hned svrchní tóny této osvěžující aromatické vodní kompozice vás zasáhnou gejzírem chladivých a zelených nót, lehce okořeněných francouzskou levandulí, rozmarýnem, koriandrem a svěží mátou. V květinovém srdci se snoubí jasmín a geraniem, hřejivou mužnost pak dodává santalové dřevo a neroli. V základu se rozvoní nasládlý, dřevitý a sametově hebký cedr, ambra, pižmo, dubový mech a tabák.

2. Květinové vodní parfémy

Pure No.403

Vášnivý gejzír květin a ovoce

Pure 433 parfémovaná voda inspirovaná Dolce a Gabbana

Parfémovaná voda pro ženy je inspirovaná DOLCE & GABBANA Anthology L´Imperatrice 3. Svrchní nóty této akvatické květinové vůně vás hned při prvním přičichnutí okouzlí akordy lahodného šťavnatého kiwi, mísící se s čistou esencí trpké rebarbory a špetkou pikantního růžového pepře. V samotném srdci vonné kompozice se ukrývá osvěžující vodní meloun, omamný jasmín, nezvyklé a neotřelé aroma bramboříku. V poslední fázi se rozvoní exotické dřeviny - citrusové a santalové dřevo, v kombinaci se smyslným pižmem.

 

3. Dřevité vodní parfémy

Pure No.185

Elixír divoké svěžesti a živočišné smyslnosti

Pure 185 inspirovaná Paco Raban Invictus

Parfémovaná voda pro muže je inspirovaná PACO RABBANE INVICTUS. Svrchní tóny vodní dřevité, aromatické vonné kompozice vás překvapí výbuchem svěžích tónů grapefruitu a mandarinko-pomerančového aroma, obohacené o božské mořské tóny, které se v srdci prolínají s lehkou vůní něžného jasmínu a uklidňujícím aromatem bobkového listu-vavřínu. Velmi mužný základ je vystavěn na snoubení hřejivého pačuli, guajakového dřeva, dubového mechu a pravé ambry.

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů