V pátek 29. března mají všechny naše prodejny otevřeno. V pondělí 1. dubna máme otevřeno pouze v Praze na Mostecké.

5 romantických vůní pro ženy na Valentýna

Pokud hledáte dokonalý dárek k Valentýnu, parfémem prostě nic nezkazíte. Jedinou výzvou je vybrat tu správnou vůni! Parfém může být velmi osobním dárkem, takže pokud kupujete pro svou přítelkyni, nebo manželku, vyplatí se udělat si malý průzkum, která dominantní složka v parfému se jí nejvíce líbí.

Připravili jsme pro vás 5 nejromantičtějších valentýnských vůní, které vám pomohou zúžit hledání toho nejlepšího parfému. Pojďme se podívat na některé z nejloblíbenějších ingrediencí, na které si při nákupu nového parfému pro milovanou ženu zaměřit.

1. Růže

Růže je nejromantičtější květina ze všech, má sladkou a jemnou vůni. Když se řekne růže, vybaví se asi každému láska a romantika, takže volba parfému na bázi růže je na Valentýna jasným vítězem.

Nejčastěji se při vytváření vůně používá červená nebo růžová růže, které dodávají parfému obvyklou vůni. Intenzivní žluté a oranžové růže však dodávají parfému ovocnější vůni, proto věnujte pozornost složení.

Obecně lze říci, že vůně růže je květinově - pudrová s citronově svěžím nádechem. Pokud vám to zní jako něco, co si vaše drahá polovička zamiluje, poohlédněte se po parfémech jako Lancome Trésor nebo Miss Dior.

růže v parfému

 Vyzkoušejte naše alternativní vůně s růží ZDE

2. Jasmín

Jasmín se používá v dámských parfémech asi nejčastěji a má exotičtější vůni a dodává květinovým parfémům krásné aroma. Vytváří krémovou, sladkou vůni, která  je velmi uklidňující.

Jasmín dodává dokonalou rovnováhu květinově - dřevité kompozici a zabraňuje tomu, aby byla vůně příliš sladká. Na tuto složku je vhodné pamatovat, pokud vaše drahá polovička nemá v oblibě příliš sladké vůně.

Mezi nejlepší jasmínové parfémy patří Paco Rabanne Olympea a Marc Jacobs Daisy Dream, jehož jasmín tvoří srdce krásného ženského parfému.

jasmín v parfému

  Vyzkoušejte naše alternativní vůně s jasmínem ZDE

 3. Vanilka

Vanilka je nejoblíbenější vůní v parfémech a často se používá v základu vůně, což znamená, že její aroma vydrží dlouh poté, co všechny ostatní složky parfému vyprchají. Vanilka je velmi hřejivá a uklidňující vůně, která dobře funguje ve všech typech parfémů od orientálních a dřevitých vůní, až po květinové.

Vanilka je velmi univerzální složkou mnoha pánských i dámských vůní a vytváří gurmánskou, hmatatelnou vůni, kterou okamžitě poznáte. Pokud vám to zní jako ideální volba pro příští valentýnský parfém pro vaši partnerku, poohlédněte se po vůních Dolce & Gabbana The One a Thierry Mugler Angel. Obě krásně využívají vanilku, i byť velmi odlišně.

vanilka v parfému

 Vyzkoušejte naše alternativní vůně s vanilkou ZDE

 4. Levandule

Vůně levandule je známá tím, že má relaxační účinky a často se používá v řadě kosmetických produktů, jako jsou mýdla, tělové oleje a pleťové masky. Je také oblíbenou bylinnou ve vonných sáčcích, která pomáhá udržovat svěží šatníky a zásuvky s oblečením. Levandule je velmi oblíbenou složkou dámských i pánských parfémů.

Má zemitou květinovou vůni, která dodává parfému svěží prvek. Jedním z nejlepších příkladů levandulové vůně je parfém Ariana Grande Cloud, kde se levandule dokonale mísí s kokosováým aroma.

levandule v parfému

 Vyzkoušejte naše alternativní vůně s levadulí ZDE

 5. Pačuli

Aroma pačuli dodává parfémům zemitou a pižmovou vůni. Pačuli dodává vonným kompozicím hloubku a často se přidává do orientálních parfémů. Má sladkou, ale zároveň kouřovou vůni, která dokáže dokonale vyvážit sladkost mnoha květinových složek.

Pačuli se často používá v základu parfémů, aby vytvořilo vyváženou vůni. Často se můžete setkat s kombinací pačuli a vanilky, které vytvářejí dokonalou krémovou dřevitou vůni. Chcete-li zjistit jak může pačuli v parfému fungovat, vyzkoušejte parfém Tom Ford Black Orchid.

pačuli v parfému

 Vyzkoušejte naše alternativní vůně s pačuli ZDE

 

Tým Krasnevune.cz

 

 

 

Převodník
parfémů