Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

7 nejčastějších chyb při používání parfému

Používání parfému je pro většinu z nás samozřejmostí, protože nám propůjčuje příjemnou a výraznou vůni, která zanechává trvalý dojem. Občas se však při jeho používání dopouštíme řady chyb. Ale nebojte se, jsme tu pro vás, abychom vám poradili, jak se vyvarovat častých omylů, a jak se správně navonět. 

1. POUŽÍVÁNÍ STEJNÉHO PARFÉMU KAŽDÝ DEN

Tohle ví jen málo lidí, ale podle odborníků nošení stejného parfém každý den, může podle nich znamenat, že parfém ztratí své kouzlo. Naše čichové smysly jsou příliš citlivé, a pokud budete každý den nosit stejný parfém, začnou vůni ignorovat.

Totéž platí i pro naše okolí. To může být důvodem, proč lidé v naší blízkosti nejsou schopni rozlišit, zda používáte parfém, nebo ne. Udržujte svou osobní vůni svěží tím, že čas od času změníte parfém, který používáte. Vůní můžete změnit jednou týdně, jednou za dva měsíce nebo při zvláštních příležitostech.

V ideálním případě bychom měli mít několik parfémů. Jeden můžeme například používat do práce, jeden na běžný den a zábavu, a jeden na výjímečné události.

2. DEODORANT JAKO PARFÉM

Mnoho žen i mužů používá deodoranty a očekává, že budou fungovat stejně jako parfémy. Pokud děláte totéž, je třeba to změnit.

Existují deodoranty, které mají výraznou vůni, což mnohé vede k domněnce, že mohou nahradit parfém. Budou sice fungovat po krátkou dobu, ale ne po celý den. Nejlepší je se této praktice vyhnout a vybrat si dobrý parfém, který dokáže celý den vydržet.

3. KOUPĚ PARFÉMU, KTERÝ VONÍ OSTATNÍM

Když si koupíte parfém poté, co jste ho očichali na jiné osobě, existuje šance, že na vás nemusí tak dobře vonět. Parfémy ožívají, když se smísí s vaším tělesným teplem a feromony. Stejná vůně tak může na dvou lidech vonět úplně jinak.

Je to váš vlastní tělesný pach a feromony, které parfém zintenzivňují. Proto se vždy snažte koupit parfém až poté, co ho vyzkoušíte na svém těle, abyste věděli, zda je pro vás opravdu ta pravá vůně. A když už jsme u feromonů, toto jsou nejžádanější feromonové parfémy pro muže a ženy na trhu. Neváhejte je proto vždy vyzkoušet.

4. SKLADOVÁNÍ VŮNÍ V KOUPELNĚ

Nejde jen o to, jak parfém nosit, ale také o to, jak a kde ho skladovat, což také hraje zásadní roli pro jeho trvanlivost a vůni. Parfémy máme ve zvyku ukládat v koupelně spolu s ostatními toaletními potřebami. Teplo a vlhkost v koupelně však mohou parfém zničit.

Parfémy jsou obvykle vyrobeny z kompozice alkoholu, esenciálních olejů a dalších látek. Působením tepla a vlhkosti se parfém může začít rozkládat a měnit svou vůni a barvu. Předejděte tomu tím, že budete lahvičku s parfémem uchovávat na chladném, tmavém a suchém místě. Pokud máte šatní skříň, je to nejlepší místo pro uložení parfémů, abyste předešli riziku jejich znehodnocení..

5. KOUPĚ PARFÉMU BEZ VYZKOUŠENÍ

Někteří z nás mají ve zvyku kupovat si vůně, aniž by je vyzkoušeli. Pokud chcete, aby se vám nákup vyplatil, zkuste si koupit parfém, který jste si předem vyzkoušeli, abyste zjistili, zda vyhovuje vašemu vkusu. Abychom vám to usnadnili, nabízíme vzorky parfémů za pár korun. Můžete si je zakoupit online a vyzkoušet si tak parfém doma, než se rozhodnete, zda si ho koupíte, nebo ne.

6. KOUPĚ PARFÉMU JEN PROTO, ŽE SE LÍBÍ NĚKOMU JINÉMU.

Výběr vůně byste neměli brát na lehkou váhu. Mnoho lidí si často vybírá parfém jen proto, že jim ostatní lidé říkají, že hezky voní. To může skončit nešťastně, protože každý máme jiný vkus.

To, co se líbí dané osobě, nemusí být to, co se líbí vám, a to je při výběru parfému klíčový faktor. Koneckonců to budete vy, kdo bude mít vůni na sobě celý den, a ne druhá osoba. Proto vždy vybírejte podle svého vkusu a osobnosti. Pokud máte pochybnosti, inspirujte se tímto TOPem nejprodávanějších parfémů - určitě najdete ten pravý!

7. NESPRÁVNÉ POUŽITÍ PARFÉMU

Při aplikaci parfému je nejlepší nanášet ho správným způsobem, tedy na pulzní body na těle. Díky tomu se parfém odpařuje pomaleji, takže vůně vydrží mnohem déle.

Pokud patříte k lidem, kteří si parfém aplikují na oblečení, měli byste s tím přestat. Dávejte si ho za uši, na vnitřní stranu lokte, na zápěstí a na horní část zátylku. Tímto způsobem budete příjemně vonět mnohem déle. 

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů