Nyní ke každé objednávce Parfém na praní 10 ml zdarma!

Podzimní parfémy, které zahřejí vaši duši: Nejlepší vůně pro chladnější dny

Zlatý podzim potěší svými barvami a vůněmi. Toto roční období však ukazuje i svou méně příjemnou, pochmurnou tvář. To je chvíle, kdy se rádi uchylujeme k osvědčeným postupům a rituálům, které zahřejí, a pomohou nám cítit se příjemně. Horká čokoláda, teplé ponožky, heboučká deka... Hřejivý účinek mají také parfémy. Vhodně zvolené vůně vás mohou nejen blaženě pohladit, ale také vám dodat energii. Které vůně tento pocit poskytují? Objevte hřejivé tóny v parfémech!

Kde hledat hřejivé tóny?

Hřejivé tóny vůní se nejšatěji nacházejí v samotném základu parfému. Právě zde se obvykle vyskytují nejvýraznější a nejcharakterističtější hřejivé tóny. Některé z nich lze nalézt také v srdci. Naproti tomu svrchní nóty mohou být v tomto ohledu trochu zavádějící. Často se zde objevují osvěžující citrusové vůně, svěží květiny, které však časem ustupují sladším a hřejivějším složkám.

saphir

Které tóny jsou hřejivé?

Pocit hřejivosti mohou vyvolat různé kompozice. Obvykle mají společné to, že jsou sladké a poměrně intenzivní, těžší. Mnohé z nich působí na naše chuťové pohárky, a vytvářejí jakýsi most mezi požitkem z hodování, teplem v žaludku naplněného lahůdkami a vůní jídla. Takové pocity vyvolávají tóny z rodiny gurmánských vůní - čokoláda, kakao, karamel, vanilka, pralinky... Úplně stejně na nás svátečně působí kořeněné tóny, jako je skořice, hřebíček, muškátový oříšek nebo anýz.

Orientální tóny mají hřejivý a zároveň velmi smyslný charakter. Kořeněné, pražené nebo balzamické vůně připomínají tajemnou atmosféru harému. Pokud takový účinek hledáte, vyplatí se poohlédnout po parfému například s kadidlem, myrhou nebo vanilkou. Jedná se o čistou esenci smyslného Orientu.

V chladnějších podzimních dnech můžete sáhnout také po dřevitých parfémech. Ušlechtilá vůně oudu nebo santalového dřeva nejenže zajistí dojem dokonalé elegance, ale také vás zahalí jako krásná hřejivá šála.

Mnoho mužů si nedokáže představit podzimní vůně bez tónů tabáku a kůže. I ty musely být zařazeny do našeho seznamu hřejivých vůní. Klasické hřejivé tabákové tóny jsou jako pozvánka k pohodlnému posezení u hořícího krbu se sklenkou něčeho silnějšího.

Tým KrasneVune.cz

Převodník
parfémů