Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Péče o blond vlasy: Jak si udržet dokonalý odstín?

Péče o blond vlasy může být pořádný oříšek. Nejenže přírodní vlivy (jako je voda, slunce a znečištěné ovzduší) mohou způsobit, že vaše kadeře budou mít mosazný nádech, ale také nadměrná úprava a styling vlasů může způsobit, že vaše vlasy budou suché a náchylné k lámání! Rádi se s vámi podělíme o 10 skvělých způsobů, jak si udržet blond vlasy, které budou vypadat, jako byste právě vyšly z kadeřnického salonu!

Tip 1: Udržujte je hydratované

Většina z nás blondýn se snaží dosáhnout dokonalého odstínu blond a své vlasy příliš namáháme. Odbarvování a odstraňování tmavého odstínu z našich pramenů může být velmi drsný proces, který zbavuje naše vlasy mnoha olejů a živin, které v nich naše pokožka "uzavřela". Vlasy jsou pak suché a lámavé. Namáhané vlasy potřebují hodně péče, zejména při obnově způsobeného poškození. Chcete-li suché lámavé vlasy přivést zpět k životu, doporučujeme investovat do kvalitního bezoplachového kondicionéru a/nebo hloubkové regenerační masky.

Hloubkové kúry/masky na vlasy jsou skvělým způsobem, jak obnovit vlhkost, o kterou vlasy přišly během barvení. Přestože nelze napravit poškození způsobené jedním krokem (nebylo by to skvělé?!), hloubkové kondicionéry jsou pro barvené vlasy životně důležité a představují skvělý způsob, jak zabránit lámání. Vyzkoušejte přírodní balzámy a masky na vlasy od Beauty Jar speciálně vyvinuté pro blond vlasy a získáte tak silnou dávku výživných látek.

BJ

Tip 2: Chraňte je před teplem

Správně, zapomeňte na fénování! Tento tip bude krátký a stručný. Čím méně tepelného stylingu, tím lépe! Pokud jste na teplené úpravě závislí (jako mnohé z nás), nezapomeňte při úpravě vlasů vždy používat sprej s tepelnou ochranou a častěji regenerujte. Například balzámem na vlasy s arganovým olejem, pivoňkou a keratinem.

Tip 3: Chraňte je před sluncem

Víme, že to není snadné - vždyť kdo by neměl rád slunce! Bohužel nadměrné vystavování se slunci škodí nejen vaší pokožce, ale také vašim blond vlasům. Škodlivé UV paprsky mohou vaše vlasy vysušit a změnit váš dokonalý blond odstín na mosazně oranžový. Pokud plánujete zábavný den na slunci, doporučujeme vzít si s sebou slušivý klobouk, který vaše vlasy i pokožku před sluncem ochrání. Pokud se vám klobouky nelíbí, zvolte si přípravek na ochranu před UV zářením a teplem. Jedním z našich nejoblíbenějších je tuhý vlasový balzám s ricinovým olejem a panthenolem Repair the Hair

blond vlasy a pece o ne krasnevune.cz

Tip 4: Používejte speciální šampon, aby vaše barva vydržela

Postupem času mohou i přírodní živly způsobit, že vaše blond vlasy začnou mít mosazný odstín. Pokud to není zrovna vzhled, o který usilujete, doporučujeme investovat do speciálního šamponu pro blond vlasy. Tento speciálně vyvinutý šampon umí skvěle způsobem bojovat s těmito mosaznými tóny a zanechat vašim vlasům "chladný" popelavý tón. Jak se mnozí učili ve škole, odstín fialové je na barevném kruhu přímým opakem odstínu žluté. To znamená, že když se fialové pigmenty v šamponu vstřebají do vlasového folikulu, překryjí a zruší všechny teplé žluté tóny ve vlasech. Chcete-li udržet svou blond hřívu zářivou, doporučujeme mýt vlasytímto šamponem alespoň jednou týdně.

Tip 5: Zakončete mytí studenou vodou

Méně časté mytí vlasů je dobré, ať už jste blondýnka, bruneta nebo zrzka. Díky tomuto návyku nezbavujete své vlasy přirozených olejů, které je pomáhají vyživovat. Jedním z kroků, které můžete přidat k této rutině, je zajistit, abyste při každém mytí vlasů skončili studeným oplachem. To vám pomůže udržet vlasy lesklé a zářivé.

Tip 6: Čtěte etikety

Sulfáty jsou při výběru šamponu velkým "ne". Nejčastěji se jedná o SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate), které se používají v mnoha šamponech, aby vám pomohly získat tu hustou pěnu, kterou vidíte ve všech těch reklamách - ale ukázalo se, že tyto pěny vám jen škodí, proto si vždy pi výběru šamponu pečlivě přečtěte etikety.

Tip 7: Používejte hloubkový kondicionér

Milujeme dobrou péči o vlasy, zejména tu, která zahrnuje hloubkový kondicionér. Pomáhá doplnit vlhkost ve vlasech, zabraňuje jejich krepatění a dodává jim svěží a lesklý vzhled a pocit. Používat hloubkový kondicionér alespoň jednou týdně je nezbytnou součástí tohoto procesu - proto se ujistěte, že ho dodržujete!

Tip 8: Opatrně s oleji

Říká se, že oleje jsou jedním z nejlepších způsobů, jak vyživovat vlasy - to může být částečně pravda, ale ne v případě blond vlasů. Oleje mají tendenci vlasy zatěžovat a mastit, pokud se nepoužívají ve správném poměru. Musíte být opatrní s oleji, které mají žlutý odstín, protože se mohou na vlasech zachytit a snadno je obarvit, zejména pokud máte hodně světlé nebo platinové blond vlasy. Nejlepší je Marulový olej, který snesou ho všechny typy vlasů. Má lehoučkou texturu a úžasnou ovocně - květinovou vůni.

marulový olej na vlasy od Beauty jar

Tip 9: Pečujte o svou blond hřívu i na cestách

Blazám 50 SHADES OF BLOND od Beauty Jar je perfektní produkt pro blond vlasy v mini 80 ml balení na cesty. Obsahuje fialové pigmenty, které dokonale bojují proti nežádoucím odstínům žluté a oranžové. Citrusový a grepový rozjasňující oleje odstraňují mastnotu a rozjasňují vlasy. Arganový olej hydratuje a pomáhá obnovit poškozené vlasy.

Tip 10: Investujte do filtru do sprchové hlavice

Místo, kde žijete, může určovat obsah minerálů, chlóru, fluoridů a železa ve vodě. To může přispět k tomu, jak rychle se vaše blond vlasy změní na mosazný odstín.. Investice do kvalitního filtru do sprchové hlavice může pomoci neutralizovat proudění těchto prvků, které následně méně poškodí vaše blond vlasy.

BONUSOVÝ TIP 11: Čistý Keratin! 

Pure Keratin sérum od Natur Planet má regenerační, obnovující a vyživující účinky pro vlasové a nehtové buňky. Doporučuje se pro suché, poškozené, lámavé vlasy a vlasy po chemickém ošetření. Sérum dodá vlasům tolik potřebnou složku: přírodní keratin. Používá se jako přídavek do šamponů a kondicionérů na vlasy v koncentraci 3-5%. Přídavek keratinu v množství 2-3% do šamponu, olejového kondicionéru posílí vlasovou strukturu. Na cesty pak nezapomeňte přibalit mini lak na vlasy s keratinem!

cisty keratin od Natur Planet

POKUD SE BUDETE ŘÍDIT TĚMITO TIPY, BUDOU VAŠE BLOND VLASY ŠŤASTNÉ A ZDRAVÉ!

Převodník
parfémů