Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Květinová síla - péče o pleť s hydroláty

Víte, co je to květinová voda a k čemu slouží? Pokud ne, je tento článek přímo pro vás! Věříme, že po jeho dočtení zařadíte hydrolát do své kosmetické sbírky.   

Jste příznivci esenciálních olejů?

Pravděpodobně jste již slyšeli o hydrolátu známém také jako mlha nebo květinová voda. Je vedlejším produktem parní destilace, která se používá k výrobě esenciálních olejů. Díky tomu má poměrně intenzivní vůni, velmi podobnou samotnému oleji!

Květinovou vodu můžete používat při každodenní péči o pleť, abyste ji hydratovali a oživili. Hydrolát obsahuje všechny esence a léčivé účinky esenciálních olejů, ale v mnohem jemnějším složení, takže jej můžete aplikovat přímo na pleť a obličej.

Jak používat hydroláty?

Květinové vody lze použít mnoha způsoby. Díky tomu jsou univerzální součástí každodenní péče o pleť.

Zde je několik nápadů:

  • Tonikum pro pokožku - květinové vody jsou díky svému pH vynikajícím tonikem, které lze aplikovat přímo na pokožku, aby ji hydratovalo a chránilo. Můžete je použít přímo před nanesením hydratačního krému nebo séra. Mohou také pomoci hydratovat a optimalizovat pH vaší pleti a dokonce minimalizovat akné, podráždění a zarudnutí.
  • Udělej si sám - květinovou vodu můžete použít samostatně, ale stejně snadno ji můžete smíchat s dalšími přírodními kosmetickými přípravky. Dobře se hodí jako základ téměř pro cokoli. Můžete ji přidat do francouzského jílu nebo si na jeho základě vytvořit krém či tělové mléko.
  • První pomoc při spálení od slunce - pokud jste se zapomněli namazat opalovacím krémem, můžete na spálenou pokožku nanést levandulovou květovou vodu, která zklidní a zmírní bolestivý pocit na pokožce.
  • Osvěžovač vzduchu - mlhy fungují také jako univerzální osvěžovač vzduchu! Jednoduše je nastříkejte do svého pokoje a užijte si tento aromaterapeutický moment :)
  • Další využití: tělová mlha, lehký repelent proti hmyzu a dokonce i jako osvěžovač v horkých dnech!

Jaké přináší výhody používání květinových vod a hydrolátů?

Květinové vody mají mnoho úžasných účinků, například tonizují pokožku, stahují póry, zklidňují a osvěžují, a dokonce mohou zmírnit spáleniny od slunce. V závislosti na rostlině, ze které pocházejí, však mohou existovat určité rozdíly.

Kdo může používat květinové vody?

Protože květinové vody jsou v podstatě éterické oleje, mohou je používat děti, těhotné a kojící ženy. Mohou je používat i lidé s velmi citlivou pokožkou. Je důležité vybrat kvalitní a čisté hydroláty. Mnoho značek přidává do svých hydrolátů syntetické chemikálie nebo jiné přísady, proto při nákupu pečlivě kontrolujte etikety!

Jaká je nejlepší květinová voda pro váš typ pleti?

Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, doporučujeme zvolit správnou květinovou vodu v závislosti na typu vaší pleti.

Zde je základní rozdělení:

Pokud s květinovými vodami začínáte, doporučujeme začít s růžovým hydrolátem. Pokud máte rádi vůni růží, zamilujete si růžovou vodu!

Pokud plánujete zařadit květinové vody do své péče o pleť, vřele doporučuji hydroláty Natur Planet! Jsou 100% čisté a organické, bez umělých přísad. To znamená, že o vaši pokožku bude plně postaráno a nedojde k žádným vedlejším účinkům, jako je podráždění, vysušení nebo zarudnutí.

U nás prodáváme pouze 100% čisté a organické hydroláty. Navíc získáte 10% slevu na první nákup s kódem KRASA10.

Převodník
parfémů