Nyní ke každé objednávce Parfém na praní 10 ml zdarma!

Jak správně používat parfém?

Stručně a jasně vám poradíme, jak vytěžit z vašeho parfému maximum. Zjistěte, kam a kolikrát vůni nanést. Má smysl nastříkat parfém na oblečení? Na tyto otázky si odpovíme v tomto článku.

KDE?

Odpověď na otázku kde, případně kam, je velmi jednoduchá. Správnou cestou jsou PULZNÍ BODY. Jde o místa, kde jsou krevní cévy nejblíže pokožce. Těmito místy, kde je aplikace parfému nejefektivnější jsou krk, zápěstí, uši, kotníky, či lýtka. Třeba na kotníky se velice zapomíná, přitom v létě jsou ideálním místem pro váš parfém. Schválně, na kolik z těchto zmíněných míst stříkáte parfém vy? Jedna kamarádská rada od nás - i když vám kamarádka nebo vaše babička kdysi říkaly, že je ideální třít po aplikaci parfému zápěstí o sebe, prosím, nedělejte to. Vůně se tím znehodnotí a výsledný voňavý efekt bude zbytečně ochuzen o vrchní tóny.

KOLIKRÁT?

Otázka, na kterou nelze přesně odpovědět. Vždy totiž záleží na tom, o jaký typ vůně se jedná. Pokud nanášíte hřejivý parfém, třeba s dominantními tóny vanilky či jantaru, stačí i jedno až dvě stříknutí. Naopak u svěží, citrusové vůně, jako je například Agua de Saphir, se nemusíte bát aplikovat ani větší porci, stisknout můžete klidně až pětkrát. 

OBLEČENÍ? 

Má smysl sprejovat vaše oblečení, závěsy, nebo povlečení? ANO, ale ... na některých materiálech může aplikace vonného oleje zanechat stopy. Proto je dobré nejprve vyzkoušet jen mírné navonění, ideálně tam, kde i případná skvrnka neznamená velký problém. Obecně se však navonění oblečení velmi doporučuje, jelikož parfémy na kvalitním oblečení vydrží skutečně dlouhou dobu. 

VLASY? 

Aplikace vůně na vlasy je také vcelku častým tématem voňavých diskuzí. V zásadě je odpověď ANO, avšak v tomto případě znamená méně více. Nepřehánějte to s dávkou, kterou na své vlasy stříknete, mohli byste uškodit nejen svým vlasům, ale i svému okolí. Zvlášť u dlouhých rozpuštěných vlasů se vůně skutečně v prostoru velmi dobře rozvine.

MLHA? 

Asi vás zklameme, ale často vídaný názor, že nejlepší je nastříkat parfém do prostoru a následně se v něm procházet, je úplná hloupost. Příznivci této teorie argumentují tím, že tak docílíte rovnoměrného nánosu na celé tělo. Jak jsme si však již uvedli, základem jsou pulzní body. Při aplikaci parfému do prostoru vám navíc spousta vůně klesne na jiné předměty či odvane pryč. Tohle není cesta ke krásné vůni, ale jednoduché plýtvání parfémem.

Nezapomeňte se podělit o získané informace s vašimi přáteli. Jste již členy našeho věrnostního klubu? Pokud ano, můžete ve vašem uživatelském účtu jednouše vašim blízkým poslat link, přes který nakoupí na KrasneVune.cz se slevou!

A na úplný závěr pro vás máme 2 tipy na nové luxusní parfémy, které při správné aplikaci skutečně vydrží. Jeden pro vás a druhý pro opačné pohlaví!

Tip pro ženu: Empleada No. 6

Inspirovaný vůní Louis Vuitton Attrape-Rêves

U nás: 399 Kč za 50 ml

Jinde: 8600 Kč za 100 ml

- jiskřivá, květinově-orientální vůně s dominantní složkou růže

EmpleadaNo6

 

Tip pro muže: Empleada No. 8 

Inspirovaný vůníLouis Vuitton L’Immensité

U nás: 399 Kč za 50 ml

Jinde: 9220 Kč za 100 ml

- svěží, kořeněná vůně, s dominantními tóny citrónu a zázvoru

EmpleadaNo8

Převodník
parfémů