Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Parfémy se santalovým dřevem. 3 nejkrásnější vůně

Objevte ty nejkrásnější parfémy se santalovým dřevem a nechte se inspirovat - zejména pokud jste příznivci hřejivých dřevitých vůní vhodných do chladných měsíců.

Zdrojem santalového oleje je Santalum album – santalovník bílý, stálezelený tropický strom s tvrdým a voňavým dřevem. Jelikož dostatečně kvalitní a silně vonící olej dokáže vyprodukovat jen strom starý 60-80 let, je santalový olej velmi vzácný a obtížně dostupný. Vyznačuje se cennými vlastnostmi, ale jednou z jeho hlavních předností je nádherná vůně. Není tedy divu, že má mezi čichovými nadšenci mnoho příznivců. Santalový olej je nejen častou složkou parfémů, ale používá se také v aromaterapii a v kosmetice.

Jak voní parfém se santalovým dřevem?

Vůně parfému se santalovým dřevem může mít rozmanitý charakter. To proto, že santalové dřevo dokáže vytvořit harmonickou kompozici nejen s dalšími dřevitými nebo kořeněnými akordy, ale také s květinovými a ovocnými skupinami vůní. Hodí se do sladkých parfémů, ale stejně tak často se přidává do těžších, kouřových vůní - je to mimořádně univerzální, ale zároveň neokázalá složka.

Vůni santalového dřeva lze popsat jako těžší, lehce nasládlou a aromatickou. Působí krémově a příjemně, a proto často tvoří základ parfémů. Najdeme ji stejně často mezi dámskými, pánskými, i unisex parfémy. Hodí se do mnoha vonných kompozic a vždy dokáže potěšit.

Samotné aroma santalového dřeva lze definovat jako:

  • Bohatě dřevité
  • Hřejivé a měkké
  • Mléčné až sladké
  • Uklidňující a příjemné

Jaké jsou naše nejoblíbenější parfémy s touto ingrediencí?

PURE No.760

Výijmečná unisex vůně inspirovaná BYREDO MOJAVE GHOST je nesmírně uklidňující. Osloví ženy i muže, kteří mají rádi orientální květinové vůně s výraznými dřevitými tóny, ve kterých dominuje santalové dřevo nejen v základu, ale i v samotném srdci vonné kompozice.

PURE 760 inspirováno BYREDO MOJAVE GHOST

PURE No.2491

Tato luxusní orientálně – dřevitá vůně pro ženy inspirovaná CHANEL COCO NOIR je plná vášně a emocí. Vůně je smyslná a sexy díky základu vonné kompozice, kde se v samém závěru vůně prolíná santalové dřevo s erotickým pižmem, vanilkou, pačuli a kadidlem.

PURE 2491 inspirováno COCO NOIR CHANEL

PURE No.256

Elegantní orientáně - dřevitá vonná kompozice pro muže inspirovaná THIERRY MUGLER A* MEN vás překvapí především bohatým základem vůně, který je postavený na santalovém dřevu, smyslném pačuli, benzoinu, tonka fazoli, hřejivé ambře, nezaměnitelném aromatu kávy a vůni vanilky.

PURE 256 inspirováno Thiery Mugler A men

Tým Krasnevune.cz

 

Převodník
parfémů