4 tipy jak vybrat parfém na zimu

Parfémy si vybíráme podle nálady, stylu oblékání, prostředí ve kterém se nacházíme nebo události které se účastníme. Mnozí z nás si však parfémy vybírají také podle ročního období. Jakou vůni byste tedy měli nosit v zimě? Zde je několik doporučení pro výběr ideální vůně pro chladné a temné zimní dny!

1. Vyberte si hřejivou a uklidňující vůni

Stejně jako byste si v zimě vybrali pohodlné oblečení jako jsou huňaté svetry, kabáty, šály, čepice a kašmírové doplňky, budete chtít vůni, která vytvoří stejný hřejivý a příjemný pocit. Najděte si příjemnou vůni, která vás zahalí jako zámotek, který vás ochrání před náročnějšími a chladnějšími dny.

2. Vyberte si parfémovanou vodu

Obecně platí, že v zimě je vhodnější parfémovaná voda (EDP) než vaše běžná toaletní a kolínská voda. Jelikož má vyšší koncentraci vonných látek, bude mít delší výdrž a větší intenzitu, což je pro chladnější dny ideální

3. Vyberte si dřevitý, kořeněný, gurmánský nebo smyslný parfém.

Protože tyto čichové skupiny mají výraznější základní tóny, umožní vůni, aby se zafixovala a vydržela delší dobu. Budou proto výborně držet na oblečení, například na šálách nebo svetrech. Složky, na které jbyste se měli soustředit, jsou santalové dřevo, pačuli, kožené tóny, benzoin, med, fazole tonka a všechny druhy koření, jako je skořice, kardamon a badyán.

4. Nezatracuje citrusy

Vůně zimy bývá popisována jako kombinace dřevitých vůní - cedru, smrku a borovice, s citrusovými tóny, jako je klementinka, pomeranč, mandarinka a bergamot. Když se ochladí, může vám vůně těchto citrusů dopomoci k lepší náladě.

Náš zimní tip pro ni:

PURE No.451

PURE No.450 inspirovaná Tom Ford Black Orchid

Tato rafinovaná květinově – orientální vonná kompozice pro ženy je složená z neuvěřitelného množství ingrediencí, kterým vévodí královská černá orchidej. Je pro chladné měsíce přímo stvořená!  V úvodu ucítíte explozi květin a svěžího ovoce, která postupně v srdci přechází do intenzivnějších ovocných tónů snoubících se s lotosem a výraznou orchidejí. V orientálním základu se rozvoní pačuli s vetiverem, kadidlem, hřejivým santalovým dřevem a aromatem mexické čokolády. Sladkou tečkou je esence čerstvě rozkrojeného lusku sladké vanilky. Parfémovaná voda PURE No.451 je inspirovaná vůní Black Orchid od Tom Ford.

Náš zimní tip pro něj:

SAPHIR - Armonia Black

Saphir Armonia Black parfemovana voda 200 ml

Luxusní, svěží a ambrová a lehce kořeněná parfémovaná voda pro muže Armonia Black obsahuje kombinaci smyslů, moudrosti a her. Krásná symfonie si hraje se svěžími tóny citronu a bergamotu. V intenzivním srdci dominují kořeněné tóny badiánu, tajnémného guajakového dřeva a olivového květu. Elegantní spiknutí se nese ve smršti mužných akordů kůže, tabáku a jemných fazolí tonka, které voní po vanilce. Prostě ideální vůně pro moderního sexy muže, který ví, co chce.

Náš zimní tip pro oba:

PURE No.3007

PURE No.3007 inspirovaná Tom Ford Tabaco Vanille

Vskutku výjimečná, orientálně – kořeněná, vonná unisex kompozice pro muže i ženy, které mají dost mainstreamových vůní. Základem vůně je tabák a tabákový květ. Aromatickou kořenitost zmírňují krémové tóny fazolky tonka,vanilka a kakao. Vzrušující průběh vůně zakončuje aroma sušených plodů, kterému dodávají intenzitu hřejivé dřevité tóny. Parfémovaná voda PURE No.3007 je inspirovaná vůní Tabacco Vanille od Toma Forda a je Ideální pro stylové a charizmatické muže, ale i pro jejich odvážné drahé polovičky.

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů