Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Rafinovaný vs. nerafinovaný kosmetický olej

Kosmetické oleje lze, stejně jako rostlinné, rozdělit na rafinované a nerafinované.Těm nerafinovaným se říká za studena lisované. Poradíme vám, jak  poměrně snadno od sebe je rozeznáte.

Co je to rafinace?
Jedná se o vícestupňové zpracování oleje zaměřené především na jeho očištění. Při tomto procesu ztrácí olej některé vlastnosti, ale určitě
získává delší životnost. Rozhodně to však není tak, že by rafinovaný olej zcela postrádal výhody pro pokožku. Rafinované oleje
Rafinované oleje se díky nižšímu obsahu cenných složek vyznačují nižším rizikem nežádoucích reakcí organizmu, nebo kožních alergií.
Nejčastěji se doporučují lidem s přecitlivělou a extrémně jemnou pokožkou. Nerafinované oleje Jsou to čisté rostlinné oleje. Vyznačují se vysokou aktivitou a jsou mimořádně bohaté na cenné látky: vitamíny, mastné kyseliny atd.
Nerafinované oleje mohou mít úžasné účinky na pokožku, ale jsou velmi citlivé na světlo a vysoké teploty – nezapomeňte je proto správně
skladovat. Vzhledem k vysokému obsahu přírodních sloučenin je větší riziko vyvolání alergické reakce u lidí s velmi citlivou a jemnou pokožkou.
To je však velmi individuální záležitost. Pokud máte citlivou pokožku, není jisté, že se u vás rozvine alergická reakce.
Můžete tedy vyzkoušet nerafinované oleje, a pokud zaznamenáte podráždění nebo zarudnutí, vyzkoušejte mírnější verzi – rafinovaných olejů.

Který olej je lepší? Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Výběr rafinovaného nebo nerafinovaného oleje by měl záviset na typu vaší pleti.
Při rozhodování o koupi pečujícího oleje myslete na to, co vaše pleť skutečně potřebuje. Hydratační, regenerační, protizánětlivé,
regulace kožního mazu nebo něco úplně jiného? Před výběrem produktu si ověřte, který olej vaší pleti nejlépe vyhovuje. Jak vybrat kvalitní kosmetický olej? Z množství kosmetiky na trhu se vám může zatočit hlava. Jak vybrat ten nejlepší? Co hledat?
Podívejte se na několik tipů, které vám pomohou vybrat ten správný a kvalitní olej: 1.Balení – Oleje by měly být ve skleněných lahvičkách, nejlépe z tmavého skla. Tím se zabrání žluknutí oleje. 2.Pozor na parafín - Složení rostlinného oleje by nemělo obsahovat parafín. Pozor na něj– ucpává póry. 3.Vůně – Přírodní rostlinné oleje jsou bez umělých vonných olejů. Cítíte jen přirozený pach. 4.Složení – Etikety vám prozradí, zda kosmetika obsahuje konzervační látky, které prodlužují užitečnost produktu.
Psst .. esenciální olej může být také přírodním konzervantem. Pamatujte, že nic není černobílé, při výběru pečujícího oleje dbejte především na potřeby své pleti.
Přírodní kosmetické oleje té nejvyšší kvality od značky NATUR PLANET, rafinované i nerafinované, naleznete zde

prirodni oleje Natur Planet
 
Převodník
parfémů