Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Nejlepší kadidlové parfémy ideální do chladného počasí

Kadidlo má hřejivou, tajemnou a velmi smyslnou vůni, která vás přenese do jedinečných orientálních rájů. Tato hluboká a elegantní vůně je spojována s králi, obřady, náboženskými rituály, a proto je jednou z nejoceňovanějších vůní na světě, zejména na Dálném východě.

Kadidlo se používá při náboženských obřadech a v parfémech již více než 6000 let. K této magické vůni máme naštěstí přístup i dnes. Kadidlo je zemité, aromatické, dřevité s tóny citrusů a koření. V dnešní době se kadidlo již neomezuje pouze na temnou, chladnou a poněkud strohou vůni připomínající gotické katedrály. Vyvinulo se mnoha různými směry, jak dokazují současné parfémy..

Historie kadidla jako takového sahá tisíce let do minulosti - první parfémy se ve skutečnosti vykuřovaly, nikoliv nosily: název parfému je vlastně odvozen od slova "per fumum", tedy "skrze kouř". Název "kadidlo" pochází z latiny: "incendere" znamená "hořet"...

Kadidlo lze získat ze široké škály pryskyřic a gum: nejen z kadidla, ale i ze storaxu, peruánského balzámu tolu, copaibyi a dalších - samostatně nebo v kombinaci, někdy s přídavkem koření, bylin, květin...

kadidlo

Vše začalo ve starověkém Egyptě, kde bylo kadidlo poprvé vytvořeno pomocí vzácných pryskyřic a pryskyřic ze stromů dovezených z arabského pobřeží a Somálska.  Archeologové objevili pozůstatky po pálení kadidla staré tisíce let. V době Římské říše se do Říma dostávalo obrovské množství kadidla z Arábie.

Po staletí se kadidlo pálilo jako součást náboženských obřadů, jako vykuřovadlo - k čištění vzduchu a hubení choroboplodných zárodků - nebo prostě jen pro radost z jeho vůně.  (Stále se hojně používá při náboženských obřadech napříč různými kulturami - a velmi se rozšířilo i v našich domácnostech, a to v podobě hořících vonných tyčinek).

V parfémech dodává tón kadidla bohatost, intenzitu a nádech exotiky.

Pokud chcete objevit pocity, které ve vás tato neodolatelná vůně probouzí, přinášíme vám 3 nejlepší parfémy s tóny, které jsou ideální pro chladné období!

 

PURE No.93

Jedinečná ženská vůně s exotickým kouzlem

Pure 93 inspirovano Amouage

Parfémovaná voda pro ženy PURE No.93 je inspirovaná vůné AMOUAGE GOLD. První tóny této typicky orientální květinově – aldehydové kompozice zahajuje něžná konvalinka mísící se s tajemným kadidlem. V květinovém srdci se snoubí opět kadidlo s opojným jasmínem, kořenem kosatce a aromatickou myrhou. V základu vonné kompozice se prolíná ambrový akord s cibetkou, santalovým a cedrovým dřevem, smyslným pižmem a pačuli

                                                                                                  50 ml jen za 399 Kč

 

PURE No.136


Dřevitě – kořeněné osvěžení plné mužnostiPure 136 inspirovaná Hugo Boss Orange manParfémovaná voda pro muže PURE No.136 je inspirovaná vůní HUGO BOSS ORANGE MAN.První tóny této svěží kompozice vás překvapí spojením sladkého jablka okořeněného aromatickým koriandrem. Smyslné srdce překypuje mužností, kterou představuje pikantní aroma sečuánského pepře a vzácného kadidla, které se vyznačuje specifickou vůní pryskyřice s citrusovými podtóny.V základu ucítíte hřejivé dřevité tóny, zakončené sladkým dotekem vanilky.

50 ml jen za 399 Kč

 

 

PURE No.759

Jiskřivá dřevitě aromatická vůně pro oba

Pure 759 inspirováno Byredo Gypsy Water

 

 

Unisex parfémovaná voda PURE No.759 je inspirovaná vůní BYREDO GYPSY WATER a hned v úvodu pohladí a navnadí vaše smysly svěžím citrusovým koktejlem okořeněným jalovcem a čerstvě namletým pepřem. V aromatickém srdci se rozvoní kadidlo mísící se s voňavým jehličím z jedle a něžným nasládlým kosatcem. Smyslným základem se prolíná hřejivé santalové dřevo, ambra a špetka vanilky.

50 ml jen za 399 Kč

 

 

Tým Krasnevune.cz

 

Převodník
parfémů