Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Jak používat kokosový olej na vlasy

V posledních letech se kokosový olej stal hitem ve světě kosmetiky. Díky svým hydratačním vlastnostem a četným blahodárným účinkům se tato přírodní ingredience hojně využívá ke kosmetickým procedurám. V tomto článku se zaměříme na použití kokosového oleje na vlasy a poradíme vám, jak ho správně aplikovat, abyste z jeho výhod vytěžili maximum.

NAHRAZUJE KONDICIONÉR

Díky své struktuře a příjemné vůni může být kokosový olej dobrou náhradou kondicionérů ze supermarketů. Kromě toho, že neobsahuje chemické látky, které mohou být škodlivé, má vysoký obsah vitamínů, proteinů a minerálů, které vám zajistí hebké a zdravé vlasy.

Pro správné použití doporučujeme nanášet kokosový olej na mokré vlasy od středu ke konečkům. Nechte jej působit alespoň 15 minut a poté vlasy důkladně opláchněte vodou. Kokosový olej používejte jako kondicionér zejména v případě, že máte suché nebo husté vlasy, a nikdy ho však neaplikujte až ke kořínkům.

KONTROLA KREPATĚNÍ VLASŮ

Pokud se vaše kadeře obtížně krotí, použijte kokosový olej proti krepatění nebo zacuchání vlasů. Díky svým hydratačním vlastnostem ochrání tento rostlinný olej  vaše vlasy před teplem a dodá jim přirozený lesk. Doporučujeme nanést trochu oleje na čisté a suché vlasy. Není nutné je poté oplachovat vodou.

kokosovy_olej_prirodni

PREVENCE LUPŮ

Díky svým antibakteriálním vlastnostem je přírodní kokosový olej dokonalým spojencem v boji proti lupům. Při aplikaci na pokožku hlavy bojuje proti vysušování a šupinatění. V tomto případě byste měli kokosový olej rozetřít na kořínky a pokožku hlavy trochu masírovat, aby správně působil a pokožka byla dobře hydratovaná. Doporučujeme pravidelnou masáž hlavy, aby se pokožka vyživila.

OŠETŘENÍ ROZTŘEPENÝCH KONEČKŮ

Kromě toho, že tento kosmetický přípravek zabraňuje svědění a suchosti, má také zvláčňující účinek, který vám pomůže v boji proti roztřepeným konečkům. Používejte jej jako sérum. Těsně po umytí vlasů naneste trochu kokosového oleje na vlhké konečky, nebo ho naneste na suché vlasy těsně před mytím a nechte ho předtím několik minut působit, aby se dobře vstřebal.

STIMULACE RŮSTU VLASŮ

Díky vysokému obsahu bílkovin, mastných kyselin a antioxidantů pomáhá kokosový olej nejen obnovovat a předcházet vypadávání vlasů, ale také pomáhá vlasům růst, aby byly zdravější a silnější. Ke zlepšení zdraví vlasů samozřejmě přispěje i jeho doplnění správnou stravou.

V tomto případě můžete zvolit přípravu masky z kokosového oleje a aplikovat ji krouživou masáží na pokožku hlavy. Poté si hlavu zakryjte čepicí a nechte přípravek působit přes noc. Ráno vlasy opláchněte a těšte se z výsledku. Zkombinujte tento postup s některým z nejlepších šamponů proti vypadávání vlasů, které doporučujeme v tomto příspěvku.

 OCHRANA PŘED VNĚJŠÍMI VLIVY, JAKO JE SLUNCE

Dalším využitím kokosového oleje na vlasy je jeho použití jako ochrany, zejména v létě. Kyselina laurová obsažená v tomto oleji ochrání vaše vlasy před vnějšími vlivy, jako je například slunce. Pokud jdete na pláž nebo k bazénu, doporučujeme nanést na vlasy trochu oleje. Zabráníte tak škodlivým látkám obsaženým v chlóru a mořské vodě, aby poškodily vaše vlasy.

ÚPRAVA A STYLING VLASŮ

Kokosový olej lze využít i pro styling vlasů. Rozhodně není vhodný pro jemné a rovné dlouhé vlasy. Hodí pro  husté a kudrnaté účesy. Malé množství oleje zahřáté v dlaních nahradií vlasový olej, nebo dokonce gel na fixaci jednotlivých pramínků

SNADNÉ ROZČESÁVÁNÍ VLASŮ

Kokosový olej je také výborný rozčesávač. Naneste ho na mokré vlasy po umytí a užijte si bezbolestné rozčesávání bez poškození vlasů.

JAKO PŘÍPRAVEK PROTI VŠÍM

A konečně, díky svým antimikrobiálním vlastnostem a olejové struktuře může být tento produkt velmi účinný také jako léčba proti vším a hnidám. Pokud vás zajímá, jak aplikovat kokosový olej, abyste se zbavili vší, vyzkoušejte tento postup:

Připravte si tyto ingredience: kokosový olej, anýz a tea tree. 

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vmasírujte do pokožky hlavy.

Zakryjte vlasy čepicí a nechte směs na vlasech působit alespoň 1 hodinu. Pro zesílení účinku můžete čepici zahřát fénem.

Poté čepici sundejte a každý pramen pročešte hřebenem s úzkými zuby od pokožky hlavy ke konečkům, abyste parazity odstranili.

Tento postup opakujte po několika dnech znovu.

kokosovy orech

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů