Nyní ke každé objednávce Parfém na praní 10 ml zdarma!

Citrusová symfonie: Přinášíme vám nejsvěžejší a nejintenzivnější citrusové parfémy na léto

Svěží, energizující, jiskřivé. Pro popis citrusových vůní by se našlo mnoho slov, ale pravděpodobně žádné nedokáže plně vyjádřit jejich povzbuzující náboj. Pokud totiž hledáte vůni, která vám zprostředkuje veselost a určitou euforii a zároveň vám zachová pocit dobré nálady a lehkosti, citrusový parfém je ideální volbou. Zjistěte více o kouzelném vesmíru citrusových vůní!

Citrusové vůně: vlastnosti a zajímavosti

Když v parfémářství hovoříme o vůních patřících do citrusové čichové rodiny, máme na mysli vůně vyrobené z olejů získaných z citrusových slupek lisováním (esenciální olej je obsažen v míře mezi 2 a 4 % celkové hmotnosti slupky).

Většina z vás si myslí, že citrusové parfémy jsou vhodné téměř výhradně pro letní období. Ale mýlíte se! Citrusové tóny, jako je citron, bergamot, pomeranč, mandarinka, limetka, grapefruit ....vytvářejí esence, které svou povahou stimulují nervový systém. Ve skutečnosti jsou také a především vynikající v zimních měsících, kdy je potřeba většího uvolnění a psychické odolnosti, aby bylo možné čelit nejchladnějším a nejšedivějším dnům roku. Na jedné straně působí proti otupení smyslů způsobenému chladem, na straně druhé se citrusové vůně dokonale snoubí s letní atmosférou: teplem, sluncem, mořem, potřebou svěžesti. Během vlny veder není nic osvěžujícího než dotek citrusů.

citrusy mix_+

Citrusové tóny jsou obvykle prvním tónem vonné kompozice mnoha, protože je mistři parfuméři používají jako "úvod", aby upoutaly pozornost těch, kteří je zkoušejí. Je však třeba říci, že tyto tóny, přítomné v citrusových parfémech, jsou ze své podstaty těkavé a mají tendenci se rychle vypařovat. Citrusové tóny pocházející z ovoce, jako je bergamot, citron, limetka, mandarinka, pomeranč, grapefruit, cedr, kumkvat nebo yuzu, totiž spadají do kategorie svrchních tónů, tedy těch, které rychleji vyprchávají.

Citrusové vůně: nejběžnější nóty v parfémech


Pokud hledáte citrusový parfém, přinášíme vám několik tipů na charakteristiku různých citrusových tónů:

Citron a grapefruit, mají kyselejší charakter, což je vhodné, pokud dáváte přednost svěžím a energizujícím citrusovým vůním, zejména pro ty, kteří sportují. Citron je ideální, když každodenní život vyžaduje velké soustředění a k zahnání stresu. Grapefruit vyvolává euforii a zahání frustraci, nerozhodnost a ponížení, když je třeba učinit důležité rozhodnutí;
Pomeranč a mandarinka mají sladký podtón a navozují uvolnění mysli i těla, ideální pro ty, kteří vykonávají obzvláště stresující zaměstnání. Mandarinka svou svěžestí a energií dokáže navodit radost a bezstarostnost a nastartovat den tou správnou nohou. Pomeranč je nejmladší z citrusových plodů, vyznačuje se uklidňující sladkostí ideální, když potřebujete voňavé pohlazení.
Limetka a yuzu, exotické citrusové plody, vzbuzují touhu po cestování a dovolené na pláži a jsou ideální pro ty, kteří vedou sedavý způsob života. Zejména limetka je ideální jako antidepresivum proti melancholii, její štiplavé a kyselé vůně přinášejí živost i v těch nejsmutnějších dnech;
Bergamot je nejplnějším citrusem v parfémech, a hodí se pro navození seriózního a vyzrálého dojmu. Odstraňuje úzkost a pomáhá nalézt vnitřní klid.

 

Naše tipy na parfémy pro ni, pro něj a pro oba

PURE No.67 

Čistá a energická harmonie citrusů

Jedinečná dámská vůně s výraznými vodními tóny, díky kterým se přenesete na letní dovolenou. Hlava se otevírá lehkostí mořského vánku, kterou přináší smyslná kombinace drcených lístků čerstvé máty a svěžích citrónů.Parfémovaná voda PURE No.67 je inspirovaná vůní Armani Acqua di Gioia.

Pure 67 parfémovaná voda

PURE No.205 

Nekonečná dávka citrusové svěžesti a elegance

Svěží vodní pánská vůně s dřevitými akordy vás hned v úvodních tónech překvapí osvěžujícím citrusovými tóny jiskřivého bergamotu a citronu, doplněné neroli - květem hořkého pomerančového květu. Nechybí i něžné tóny májové růže, které v srdci doplňuje výrazný cedr.Parfémovaná voda pro muže PURE No.205 je inspirovaná vůní Versace Pour Homme.

Pure 205 parfémovaná voda

PURE No.3012

Svěží citrusové opojení z italské riviéry 

Tato citrusově – aromatická unisex vonná kompozice v sobě ukrývá aroma osvěžujícího vánku, křišťálově čistého moře a přímořských rostlin. V úvodu vás ohromí svěží tóny bergamotu a citrusů zjemněných aromatickou levandulí, myrtou a rozmarýnem.Parfémovaná voda pro ženy i muže PURE No.3012 je inspirovaná vůní Tom Ford Neroli Portofino.

PURE 3012 parfémovaná voda

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů