Nyní ke každé objednávce Parfém na praní 10 ml zdarma!

Fakta a mýty o opalování

Dosáhnout sluncem políbené pokožky je touhou mnoha lidí, ale pochopení faktů a mýtů o opalování je pro udržení zdravé pokožky zásadní. V tomto příspěvku vyvrátíme běžné mylné představy a osvětlíme pravdu o opalování. Kromě toho se podíváme na oblíbené produkty, jako je mrkvový olej, olej z malinových semínek a bambucké máslo, a zdůrazníme jejich výhody v péči o pokožku.

Mýtus č.1
Jedním z častých mýtů je, že opálení poskytuje ochranu před škodlivým UV zářením. Ve skutečnosti je však každé opálení známkou poškození kůže. Základní opálení poskytuje minimální ochranu, která odpovídá ochrannému faktoru SPF přibližně 3, což je nedostatečné. Spoléhání se na základní opálení může časem vést ke kumulativnímu poškození kůže sluncem, včetně předčasného stárnutí a zvýšeného rizika rakoviny kůže.

Fakt č.1
Nejúčinnějším způsobem ochrany pokožky před škodlivým UV zářením je používání širokospektrálního opalovacího krému s ochranným faktorem (SPF) 30 nebo vyšším. Opalovací krém vytváří na pokožce ochrannou bariéru, která snižuje riziko spálení, předčasného stárnutí a rakoviny kůže. Nezapomeňte se znovu namazat opalovacím krémem každé dvě hodiny, zejména po plavání nebo pocení.

Pokud se nespálíte, je opalování bezpečné. Agresivní opalování může způsobit fotostárnutí a předurčit vás k rakovině kůže. Problém je, že většina lidí tato budoucí rizika ignoruje, protože je dnes nevidí.

opalovani

Fakt č.2
Mrkvový olej poskytuje přirozenou ochranu pokožky. Mrkvový olej, získávaný ze semen mrkve, obsahuje antioxidanty a karotenoidy, které pomáhají chránit pokožku před škodlivými slunečními paprsky. I když nenahrazuje opalovací krém, používání mrkvového oleje může poskytnout další vrstvu přirozené ochrany před UV zářením. Je však důležité si uvědomit, že samotný mrkvový olej neposkytuje dostatečnou ochranu před sluncem, proto by se měl používat v kombinaci s opalovacím krémem.

Natur Planet Mrkvový olej

Fakt č.3
Olej z malinových semínek poskytuje přírodní SPF. Olej z malinových semínek je bohatý na esenciální mastné kyseliny, antioxidanty a vitaminy, takže je prospěšným doplňkem každodenní péče o pleť. Bylo zjištěno, že poskytuje přirozený SPF faktor a poskytuje určitou ochranu před škodlivým UV zářením. Stejně jako mrkvový olej by však neměl nahrazovat ochranu před slunečním zářením, ale lze jej používat jako další ochrannou vrstvu.

Natur Planet Olej z malinových semínek

Fakt č.4
Bambucké máslo vyživuje a zklidňuje pokožku. Bambucké máslo je vysoce hydratační a vyživující složka, která může pomoci udržet zdraví pokožky a zlepšit její pružnost. Ačkoli to nemá přímý vliv na opalování, udržovat pokožku dobře vyživenou a hydratovanou je pro celkové zdraví pokožky zásadní. Bambucké máslo používejte po slunění, abyste zklidnili a doplnili vlhkost pokožky.

Pochopení pravdy o opalování je pro udržení zdravé pokožky zásadní. I když mýty mohou utvrzovat určité názory, je nezbytné upřednostňovat ochranu před sluncem a správnou péči o pokožku. Pamatujte, že kvalitní opalovací krémy jsou nejlepší obranou proti škodlivému UV záření.

Natur Planet Bambucké máslo

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů