Nyní ke každé objednávce Parfém na praní 10 ml zdarma!

Zářivá síla šafránu: Objevte jeho kouzlo v exkluzivních parfémech!

Ve světě vůní je nepolapitelná šafránová nóta opředena závanem bohatství a mystiky, vyvolává vzpomínky na exotické bazary a starověké rituály. Karmínová vlákénka, pečlivě ručně sbíraná z jemného květu Crocus sativus, mají intenzivní a podmanivou vůni. S nádechem hřejivého zemitého koření, jemných květinových tónů a nádechem sladkosti propůjčuje šafrán parfémům svůdnou hloubku a navozuje auru luxusu a nadčasovosti. Je nejdražším kořením na světě, a proto jeho zařazení do parfému navozuje pocit požitkářství a unese nositele na cestu bohatou historií této záhadné ingredience.

Abychom skutečně ocenili vznešenost šafránu, musíme nejprve prozkoumat jeho původ. Šafrán má dlouhou a bohatou historii, která sahá až do starověké Persie, kde se používal k léčebným účelům, jako barvivo a jako ceněná přísada v luxusní gastronomii. Jeho přítomnost v parfémářství lze vysledovat až na Blízký východ, kde se poprvé rozvinulo umění míchání vůní. Tam byl šafrán vetkán do gobelínů a dodával jim pocit nepřekonatelné mystiky a dekadence.

Získávání šafránu z křehkého květu krokusu je stejně pracné jako okouzlující - karmínová vlákna se sbírají ručně a suší na slunci. Tato práce plná lásky spolu s jeho vzácností činí ze šafránu nejdražší koření na světě, kterému se často říká "červené zlato".

šafran

Jedinečný čichový profil šafránu ho ve světě parfémů odlišuje od ostatních kořenitých ingrediencí. Jeho hřejivost, evokující žár zlatého západu slunce, se snoubí s koženým, téměř živočišným aspektem, který mu propůjčuje auru zemité smyslnosti. Ten je dále umocněn slabě kovovým nádechem, který dodává vůním, jichž je součástí  punc sofistikovanosti a luxus.

Tento komplexní tanec ohně a zlata je základem tajemného kouzla šafránu. Jeho chameleonská povaha mu umožňuje přizpůsobovat se a vyvíjet, a tak se jeho kouzlo prolíná různými vůněmi, od temných a svůdných až po lehké a éterické. Tato všestrannost je jedním z důvodů, proč se šafrán stal tak vyhledávanou složkou moderního parfémářství.

Šafrán si od té doby našel cestu do srdce mnoha moderních vůní a zanechal nesmazatelnou stopu na "čichové" scéně.

Náš tip na dvě naše oblíbené vůně, které demosntrují krásu a všestrannost šafránu jako parfémové nóty: 

Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian

Orientálně-květinová vůně pro ženy a muže. Baccarat Rouge 540 byla uvedena na trh v roce 2015. Za touto vůní stojí Francis Kurkdjian. Vrchní tóny tvoří šafrán a jasmín; střední tóny jsou ambrové dřevo a ambra, základní tóny jsou jedlová pryskyřice a cedr.

Běžná cena - 7000,--Kč/70 ml

Vyzkoušejte alternativní vůní s podobným složením za 399 Kč/50 ml 

PURE No.764

pure parfemovana voda inspirovana CREED

Ange ou Demon Givenchy

Tato ambrově-květinová vůně pro ženy byla uvedena na trh v roce 2006. Ange ou Demon vytvořili Olivier Cresp a Jean-Pierre Bethouart. Vrchní tóny tvoří šafrán, tymián a mandarinkový pomeranč; střední tóny jsou lilie, ylang-ylang a orchidej; základní tóny jsou vanilka, fazole tonka, brazilské růžové dřevo a dubový mech.

Běžná cena - 3000,--Kč/100 ml

Vyzkoušejte alternativní vůní s podobným složením za 399 Kč/50 ml 

PURE No.87

Pure 87

Tým Krasnevune.cz

Převodník
parfémů