NOVINKA: Doprava zdarma pro objednávky nad 1799 Kč!

Šípkový olej - hvězda v boji proti vráskám

Pokud neustále hledáte tajemství dokonalé pleti, je čas vyzkoušet malý zázrak z přírody - čistý šípkový olej! Pro jeho vyhlazující a omlazující účinky si ho oblíbila řada světových celebrit. Olej z šípků je také jedním z oblíbených kosmetických produktů Kate Middleton, vévodkyně z Cornwallu a princezny z Walesu.

Šípkový olej se získává z plodů a semen rostliny šípkové růže. A na rozdíl od spousty pleťových olejů je tento překvapivě lehký a rychle se vstřebává.Je výjimečný tím, že nezanechává pocit mastnoty, protože se řadí do kategorie tzv. suchých olejů.

Šípkový olej je plný mastných kyselin, kyseliny transretinové (přírodní forma vitaminu A), vitaminu C, vitaminu E a beta-karotenu.

Výhod šípkového oleje je spousta a existuje mnoho různých důvodů, proč byste si i vy měli pořídit svou vlastní lahvičku a vyzkoušet ho, zvláště pokud vás trápí  vrásky, lupénka, akné či drobné jizvy.

Co všechno dokáže?

1. Pomáhá hydratovat
Šípkový olej je zvláčňující rostlinný olej, který účinně udržuje pokožku jemnou, hladkou a hydratovanou. Jeto především díky jedinečné rovnováze omega-3, -6 a -9 mastných kyselin, které jsou pro suchou a dehydratovanou pokožku nejvhodnější.

2. Napravuje poškození 
Pokud si svou kožní bariéru představíte jako cihly a maltu, šípkový olej funguje jako záplata všech trhlin na poškozené kožní bariéře, která umožňuje únik drahocenné vlhkosti. Za to můžete poděkovat mastným kyselinám.

3. Vyrovnává strukturu pleti a pokožky
Šípkový olej je plný antioxidantů, které pomáhají zlepšit strukturu pleti a vyrovnat její tón. Vitamin C je známý tím, že pomíhá blednout jizvám po akné a tmavým pigmentovým skvrnám. Rovněž pomáhá redukovat jemné linky a vrásky.

4. Chrání
Volné radikály způsobené například znečištěním a UV zářením urychlují stárnutí pleti a vedou k tvorbě vrásek a ztrátě pevnosti. Šípkový olej jako antioxidant tyto volné radikály neutralizuje, chrání pleť před poškozením volnými radikály.

5. Pomáhá zklidnit akné
Studie ukazují, že pleť se sklonem k akné má nedostatek kyseliny linolové (mastné kyseliny, kterou potřebuje), a víte, co jí má vysoké množství? Šípkový olej. 

6. Redukuje jizvy
Šípkový olej se již po desetiletí používá k ošetření ran a/nebo jizev. Příznivý účinek tohoto oleje se přisuzuje jeho vysokému obsahu esenciálních mastných a nenasycených kyselin.

7. Vyhlazuje strije
Strijí vás určitě šípkový olej úplně nezbaví, ale běžně se používá v olejích na prevenci vzniku strií a je jednou ze složek, které doporučují přední dermatlogové. 

Můžete šípkový olej používat každý den?

Ano, doporučuje se používat šípkový olej po ranním i večerním čištění pleti. Je známý tím, že je lehký a má nízkou komedogenitu (komedogenní oleje jsou ty, které mohou často způsobovat komedony (pupínky)), takže ucpané póry jsou u šípkového oleje menší problém než například u kokosového oleje. Pokud máte mastnější mastnější pleť, staší ráno přidat kapku šípkového oleje do vašeho oblíbeného hydratačního krému a před nanesením je promíchat v dlani.

Který šípkový olej je nejlepší?

Pokud chcete používat přímo čistý šípkový olej, je nejlepší volbou nerafinovaný olej lisovaný za studena od Natur Planet.

sipkový olej natur planet

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Krasnevune.cz
Převodník