Z technických důvodů je až do odvolání uzavřena naše prodejna v Brně (OC Letmo)

Nenechte si ujít: Tajemství oslnivých růžových vůní ve světě parfémů

Věděli jste, že růžový olej zbožňovali už staří Peršané, Egypťané, Řekové a Římané? Již od pradávna se růže používaly jako klíčová složka vůní a kosmetických přípravků.

Růže je nejen královnou květin, ale také symbolem romantiky. Růže byla květinou Afrodity, bohyně lásky a krásy. Podle legendy její slzy a krev jejího milence Adonise zalévaly zemi, z níž vyrostly rudé růže. Byla pak symbolem lásky až do smrti.

Růže se sklízejí brzy ráno od května do poloviny června. Používají se pouze okvětní lístky růží, které se navíc musí ihned zpracovat, aby se zachovala jejich vůně. Olej, nazývaný také růžový attar nebo rose otto, se získává destilací vodní párou. Růžový koncentrát se získává lisováním.. K získání 1 kg růžového oleje je třeba 4 až 5 tun okvětních lístků růží. Většina pravého růžového oleje se dováží z Bulharska, Maroka, Íránu, Turecka a v poslední době také z Číny. 

Růže je neuvěřitelně všestranná: hodí se pro míchání s jinými tóny nebo drží vůni sama o sobě. A ať už jste fanouškem růží a hledáte novou charakteristickou vůni, nebo ji chcete vyzkoušet poprvé, v našem výběru nejlepších růžových parfémů najdete tu svou.

ruze_kytice

Odrůdy růží nejčastěji používaných v parfémářství

  1. Růže Damašská, neboli damascénská (Rosa damascena) je používána v mnoha parfémech kvůli své intenzivní vůni a také pro své relaxační a uklidňující účinky.Tato odrůda růže byla pravděpodobně vyšlechtěna již ve starověku na Blízkém východě Peršany; v antických dobách byla pěstována ve starověkém Řecku i Římě. Do Evropy byla dovezena ve 12. či 13. století křižáky. Damašská růžeje jednou z nejvíce ceněných a používaných růží v parfémářství.

  2. Růže Bourbonská (Rosa bourboniana): Tato odrůda růže je pojmenována po ostrově Réunion (dříve Bourbon), kde byla poprvé objevena. Má jemnou a květinovou vůni s lehkým ovocným nádechem. Je často používána v luxusních parfémech.

  3. Růže Stolistá (Rosa centifolia): Tato růže patří mezi okrasné a silně vonící růže. Její kořeny vedou pravděpodobně do oblasti Malé Asie a Kavkazu; v Evropě se objevila v 16. století a byla zde dále šlechtěna. Má sladkou a bohatou vůni s mírným kořenitým podtónem. Je oblíbenou složkou mnoha tradičních parfémů.

  4. Růže Grasse (Rosa centifolia 'Grasse'): Tato odrůda růže je považována za symbol města Grasse ve Francii, které je známé svou parfémářskou tradicí. Má jemnou a rafinovanou vůni s lehkými citrusovými a květinovými tóny. Je rovněž jednou z nejvíce používaných růží v parfémovém průmyslu.

  5. Růže májová (Rosa majalis) je menší prutnatý keř rostoucí obvykle v hustých koloniích. V letních měsících se pyšní tmavě růžovými až purpurovými, jednoduchými, pětičetnými květy a na podzim nevelkými červenými šípky. Vůně májové růže je půvabná růžová a smyslně ženská.

       6. Růže Taif - Výrazně vonící růže, jedna z nejkrásnějších růží světa.Pochází z údolí Taif v Saudské Arabii. Má výraznou temně rudou barvu. Bývá považována               za zázrak mezi růžemi, má 30 okvětních lístku, a  bezkonkurenční růžové aroma. 

Představujeme vám ty nejlepší parfémy s dominantní růžovou nótou:

Tom Ford Rose Prick 

Rose Prick od Tom Ford je luxusní niche unisex parfém, který přináší závan svůdné elegance a jemného romantismu. Tento neodolatelný parfém se otevírá bohatou a smyslnou vůní růže, která okouzlí vaše smysly a zahalí vás do závoje krásy a ženskosti.Hlavní ingrediencí parfému Rose Prick je samozřejmě růže. Tom Ford se rozhodl vytvořit parfém, který by slavil a zdůrazňoval jedinečnou vůni této klasické květiny. Vůně růže je vysoce kvalitní a smyslná, přičemž se dokonale snoubí s dalšími složkami parfému.

Běžná cena 5 300 Kč/50 ml

Vyzkoušejte vůni podobnou za zlomek ceny 399 Kč/50 ml

UNIQ No.917

UNIQ no.917

 Louis Vuitton Les Sables Roses

Les Sables Roses je unisex parfém, který přináší neuvěřitelně smyslný a lákavý zážitek. Tento exkluzivní parfém značky Louis Vuitton je jako vůně rozkvétající růže na teplém písku pláže, která se něžně dotýká vaší pokožky. Hlavní ingrediencí tohoto parfému je růže. Louis Vuitton se rozhodl vytvořit vůni, která by zaujala svou autentičností. Růže v Les Sables Roses je jedinečná, svěží a přesto smyslná. Je jako květ, který se otevírá a uvolňuje své bohaté a zářivé tóny, které přitahují pozornost a rozehřívají váš smyslový prožitek.

Běžná cena 14 900 Kč/100 ml

Vyzkoušejte vůni podobnou za zlomek ceny 399 Kč/50 ml

UNIQ No.853

Uniq No.853

 

 Lancome Trésor Midnight Rose

Trésor Midnight Rose je vůně pro ženy plná tajemství, vášně a romantiky. Tento kouzelný parfém značky Lancôme přivádí do života rozkvétající růži v nočním šerosvitu, kdy se její vůně rozplývá do vzduchu s opojnou intenzitou.Hlavní ingrediencí tohoto parfému je opět růže. Lancôme se inspiroval krásou a něhou této květiny a vytvořil vůni, která přenáší jedinečnou esenci růže do každého nositele. Vůně růže v Trésor Midnight Rose je plná intenzity, smyslnosti a zároveň jemnosti. Je jako květ, který se v noci otevírá a uvolňuje své bohaté a opojné tóny, které zaplavují vaše smysly slastí.

Běžná cena 1 500Kč/50 ml

Vyzkoušejte vůni podobnou za zlomek ceny 299 Kč/50 ml

PURE No.2463

2463 Pure parfémovaná voda

Tým Krasnevune.cz

 

 

Převodník
parfémů