Od 3. do 5. května je z technických důvodů zavřena prodejna na Můstku.

Muškátový oříšek: Skrytý poklad zimních parfémů

Muškátový oříšek je velmi výrazné a chutné koření, které promění a dodá  jiskru svařenému vínu, skvěle se hodí do všech smetanových omáček, zejména houbových, báječně doplní všechny masové a zeleninové pokrmy, a je vynikající v kompotech a téměř všech dezertech. V parfumerii hraje hlavní roli jen zřídka, a téměř nikdo po něm nepojmenoval vonnou kompozici (snad kromě Mad et Len No. 111 Noix de Muscade, Jo Malone Nutmeg & Ginger a 4711 Acqua Colonia Lime & Nutmeg, ale jako doprovodní složka nemá v parfémech konkurenci. 

Muškátový oříšek se vyznačuje tajemným aroma. Pohrává si s našimi smysly, protože je střídavě hřejivý, chladivý, svěží, aromatický, dřevitý, kořeněný a exotický. Díky své komplexnosti a všestrannosti je muškátový oříšek oblíbenou ingrediencí mezi parfuméry. Používá se především v orientálních vůních, kde zanechává podmanivou stopu.

muskatovy orisek

Muškátový oříšek se nejčastěji objevuje v pánských klasických parfémech. Hraje poměrně důležitou roli v  Bleu de Chanel, Giorgio Armani Acqua di Gio, Dior Fahrenheit a Sauvage, cK Obsession for Men, Kenzo pour Homme a Jungle Homme, Tom Ford Noir, Yves Saint Laurent L'Homme a mnoha dalších.

Mezi nejznámější dámské parfémy s výrazným tónem muškátového oříšku patří ikonická vůně Thierry Mugler Angel.

Muškátový oříšek se skvěle snoubí s květinovými, dřevitými a vanilkovými tóny. často se vyskytuje ve společnosti vetiveru, který voní po vlhké zemi s dřevitými, zemitými, koženými a kouřovými tóny.

 Tým KrasneVune.cz

Převodník
parfémů