Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Každodenní péče o pleť krok za krokem

Co použít dříve: tonikum nebo micelárnu vodu? Je lepší krém nebo sérum? Nebo snad máslo či olej? Exfoliace a pleťová maska - používat každý den, nebo jen občas? Jak vybrat ty správné produkty a jak je kombinovat? Máme pro vás postup pro péči o pleť, který vám zabere jen pár minut denně, ale vaše pleť vám za něj poděkuje!

Večerní péče o pleť

Předpokládáme, že tento text čtete během dne nebo večer, nikoliv když spíte, takže začneme jinak než ostatní - večerní péčí o pleť. Večer máme obvykle více času se alespoň trochu soustředit a to, v jakém stavu vaše pleť "usne", je pro péči o ni zásadní.

Krok 1: čištění 
Která z nás v životě nešla spát s neumytou tváří, nebo ještě hůř, s make-upem, ať první hodí kamenem! Ale co bylo dříve, to bylo dříve - teď už jistě víte, jak důležité je v každodenní péči o pleť důkladné čištění pleti. Odlíčení je nutné, i když nejste nalíčená. Přebytečný kožní maz, pot, nečistoty, bakterie, opalovací krém - to vše by mělo z vaší pleti zmizet před noční regenerací.

V první fázi čištění pleti se hodí různé kosmetické přípravky; vyberte si ten, jehož forma vám nejlépe vyhovuje. To může být:

  • micelární voda - například přírodní micelární voda LaQ Kitten Peony s neutrálním pH, vhodná pro všechny typy pleti.
  • olej - nebojte se ho, při odlíčení je olej na obličeji dostatečně krátkou dobu, takže nemůže ucpat póry
  • odličovací tonikum nebo odličovací olej - někomu vyhovuje krémová textura pleťového mléka, někomu zas mastnější varianta v podobě odličovače na bázi oleje

Krok 2: čištění druhá fáze

Krok 3: tonizace

Pravidelné čištění obličeje může pokožku vysušovat a poškozovat její hydrolipidový plášť. Tonikum nebo hydrolát pomáhá obnovit správné pH. Tonizace také osvěžuje pleť, stahuje póry, ale také zlepšuje působení účinných látek v krémech, sérech nebo obličejových olejích. Přírodní tonikum - mlha v rozprašovači  pro vás bude ideální, i když máte citlivou pleť.

Krok 4: sérum

Séra mají vyšší koncentraci účinných látek než krémy a jejich textura je výrazně lehčí. Jejich používání zlepšuje a zintenzivňuje každodenní péči a vyplatí se mít na poličce několik druhů sér a používat je střídavě. 

pletove serum krasnevune.cz

Krok 5: krém

Teprve v tomto kroku použijeme něco, co je stereotypně spojováno se základy péče o pleť, a to krém. Hydratační, vyživující, proti vráskám? Pro suchou pleť, normální pleť, pleť se sklonem k akné? Tento kosmetický přípravek musí být dokonale přizpůsoben vašemu typu pleti.

Krok 6 (nepovinný): obličejový olej nebo máslo

Oleje a másla se skvěle hodí jako závěrečná péče o pleť, ale pokud nemáte rádi pocit lehkého filmu na obličeji, můžete tento krok vynechat. Podívejte se na másla LaQ - vynikají opravdu rafinovaným složením a jedinečnými vůněmi.

Ranní péče o obličej

Ráno máme na péči o pleť obvykle mnohem méně času než večer, ale stojí za to snažit se zapamatovat si všechny základní kroky. Ty jsou v podstatě stejné jako u večerní péče - stručně řečeno: vynechte sérum a přidejte krém s SPF.

Krok 1: čištění 

Zde se dobře uplatní produkty z druhého kroku večerní péče.

Krok 2: tonizace 

Stejně jako večer, i ráno po vyčištění obličeje je třeba obnovit správné pH pleti.

Krok 3: krém

Navzdory své krémové textuře není podkladový krém na obličej krémem! Takže i když se líčíte každý den (a možná zejména tehdy), na vaši pleť musíte nanést krém, sérum nebo individuální směs obojího. Na denní použití se skvěle hodí séra s lehkou texturou.

Krok 4: Krém s ochranným faktorem SPF

Měli bychom si uvědomit, že UVA záření, které je zodpovědné za stárnutí naší pokožky, se vyskytuje po celý rok a po celý den, nejen uprostřed léta a slunečných dnů. Pokud používáte krém s ochranným faktorem SPF, který obsahuje i hydratační složky, můžete krok 3 klidně vynechat. Po opalovacím krému můžete konečně použít svůj oblíbený make-up a vyrazit do světa!

cisteni pleti krasnevune.cz

Převodník
parfémů