Zadejte v nákupním košíku do 3. května soutěžní kód LASKA a vyhrajte pobyt na zámku!

Jak připravit pleť na první sluneční paprsky

Konečně je tu jaro amůžeme se těšit na více slunečných dnů a s nimi i úsměvů na našich tvářích. Existuje mnoho důvodů, proč milujeme slunce. Pobyt na slunci zvyšuje hladinu serotoninu v krvi, což zlepšuje náladu, a také dodává pokožce vitamin D, který je nezbytný pro vázání vápníku v kostech. A konečně, což je možná nejdůležitější, sluneční záření může pokožce dodat krásnou a zdravou barvu. Sluneční paprsky však mohou také způsobit poškození kůže a její předčasné stárnutí. Aby mohla pokožka vystavená slunečním paprskům plně ze slunce profitovat, je důležité ji na to řádně připravit.

Zde je několik tipů:

TIP č.1

Začněte svou pokožku zvykat na pobyt na slunci dříve, než se začnete opalovat. Jarní paprsky mohou být zrádné a pleti ubližit. První slunění se snadno změní v nepěkný zážitek.

Slunce vyzařuje UVA a UVB paprsky, které nejsou filtrovány ozónovou vrstvou planety. V důsledku toho se dostávají do kožní tkáně a stimulují jeden z přirozených obranných mechanismů těla proti UV záření - syntézu melaninu. Tento jev je zodpovědný za barvu kůže a opálení. Pokud pokožka nebyla nějakou dobu vystavena slunci, má velmi nízkou hladinu melaninu, což znamená, že je pro ni mnohem obtížnější bránit se UV záření. Chcete-li pokožku připravit na pobyt na slunci, je dobré začít stimulovat syntézu melaninu  alespoň pár týdnů před opalováním, abyste se vyhnuli spálení.

Jak na to :

Natírejte si pravidelně tělo mrkvovým olejem, který stimuluje tvorbu melaninu. Poté se na několik minut vystavte slunci a nezapomeňte se navíc chránit krémem s ochranným faktorem minimálně SPF30. Před odjezdem na dovolenou toto ošetření opakujte častěji.

leto

TIP č.2

Pravidelně provádějte peeling!

Dalším způsobem, jak připravit pokožku na slunění, je provádět exfoliaci, abyste odstranili odumřelou kůži, která by mohla bránit rovnoměrnému opálení.

Velmi dobře zde poslouží peelingy na bázi kávy, cukru, oxidu hlinitého nebo soli.

Výborným exfoliačním přípravkem je hluboce čistící plátýnková maska na pleť s dřevěným uhlím, které účinně čistí pokožku do hloubky, absorbuje
toxiny v pleti, hydratuje a obnovuje přirozený lesk pleti.

TIP č.3

Hydratujte a důkladně vyživujte svou pleť!

Hydratace pokožky je velmi důležitá po slunění, ale i před ním. Hydratační krém vaši pokožku před sluncem neochrání, ale pomůže omezit její poškození. Suchá pokožka je náchylnější ke spálení. Hloubkovou hydratací a výživou pokožky pomocí pleťového mléka, oleje nebo tělového krému před pobytem na slunci pomůžete obnovit ochrannou vrstvu pokožky.

Co bude nejlépe fungovat?

  • Kokosový olej - hydratuje a vyživuje pokožku, reguluje funkci mazových žláz a má antioxidační účinky. Urychluje rekonstrukci a regeneraci buněk, vyhlazuje vrásky. Kokosový olej dobře funguje jako přírodní pleťový krém a maska.
  • Sladký mandlový olej nerafinovaný - má silné hydratační a zklidňující účinky. Dobře funguje při každodenní péči o pokožku celého těla.
  • Arganový olej - zlepšuje pružnost pokožky, zpomaluje degradaci kolagenových a elastinových vláken a podporuje obnovu pokožky. Redukuje vrásky, silně regeneruje a hydratuje pokožku. Chrání před volnými radikály.

Vaše pokožka bude připravena na léto a budete si moci užívat slunce plnými doušky! Nezapomeňte však, že sluneční paprsky po zimě je důležité postupně dávkovat. První pobyt vaší pokožky na slunci by neměl trvat déle než hodinu. A nezapomeňte: během pobytu na slunci je důležité chránit pokožku opalovacím krémem, aby byla zdravá a rovnoměrně opálená. 

Převodník
parfémů