Kaviár

Pikantní slaná nóta.

Kaviár (kavijar)je pokrm pozůstávající z rybích jiker, v mnoha zemích považovaný za velkou pochoutku.  Kaviárem  se nazývají rybí jikr či  vajíčka. Ty se konzervují v soli jejíž množství by u těch nejkvalitnějších kaviárů nemělo přesáhnout 7%. Jikry se získávají z vaječníků rybích samic. Pravý kaviár se získá pouze ze samic tří druhů jeseterů. Nejlepší, ale i nejdražší je kaviár zvaný almaz, což znamená v ruštině – diamant. Jde o kaviár z belugy, která je starší sta let. Kuličky mají bílou barvu, a čím je ryba starší, tím je její kaviár bělejší a jeho chuť vytříbenější.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Krasnevune.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení