Kaviár

Pikantní slaná nóta.

Kaviár (kavijar)je pokrm pozůstávající z rybích jiker, v mnoha zemích považovaný za velkou pochoutku.  Kaviárem  se nazývají rybí jikr či  vajíčka. Ty se konzervují v soli jejíž množství by u těch nejkvalitnějších kaviárů nemělo přesáhnout 7%. Jikry se získávají z vaječníků rybích samic. Pravý kaviár se získá pouze ze samic tří druhů jeseterů. Nejlepší, ale i nejdražší je kaviár zvaný almaz, což znamená v ruštině – diamant. Jde o kaviár z belugy, která je starší sta let. Kuličky mají bílou barvu, a čím je ryba starší, tím je její kaviár bělejší a jeho chuť vytříbenější.

 
PřevodníkZjisti ekvivalent tvé vůně
Poradíme s výběremMáte dotaz? Kontakujte nás
Doprava zdarmaNad 1299 Kč
Prodejna v PrazePo-Pá: 9-19 hod. (So: 10-18)

Hledáš svojí značkovou vůni?

Porovnej v převodníku