Spustili jsme vyvoněný věrnostní klub. Zaregistrujte se a čerpejte jeho výhody s každým nákupem i vy!

Ambergris

ambergrisxSyntetická animální nóta. Má jemnou, ale dlouhotrvající vůni.

Jak vysvětluje odborník na vůně z Fragrances of the World Clayton Ilolahia, ambergris se v parfumerii používá "po staletí". "Je to jedna z mála složek živočišného původu a pochází z vorvaňů, kteří tuto voskovitou látku vylučují, když se živí sépiemi," říká. "Ambergris získává tím příjemnější vůni, čím déle se v moři působením přírodních živlů vytvrzuje. Když je čerstvá, má černou barvu a je dost nepříjemně cítit. Když se vytvrdí ve slané vodě, zešedne, odtud název ambra (ambergris) neboli šedý jantar. Dále se získává z pobřeží na pláži." Oobvykle se používá jako fixační prostředek v parfumerii a má jemnou, ale dlouhotrvající vůni.

"Vzhledem k vysoké ceně, jakož i k omezením, která na vonné a kosmetické složky živočišného původu uvaluje řada zemí, se v moderní parfumerii používají syntetické alternativy, které mohou mít různou vůni. Některé z těchto alternativ se svou vůní blíží skutečným vůním s živočišnými tóny a jiné alternativy voní jako sluncem vybělené čisté prádlo nebo naplavené dřevo."

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Krasnevune.cz
Převodník